24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

FETÖ’nün MHP’ye sızma harekatı

Milliyetçi Harekat Partisi Genel Merkezi’nin hazırladığı ‘Oyun Bozulacak Neden’ adlı kitap, FETÖ /Paralel Yapı’nın kendisine sığınacak çatı olarak gördüğü partiye nasıl sızmaya çalıştığını gözler önüne serdi.

25 Haziran 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
FETÖ’nün MHP’ye sızma harekatı

MHP’nin Genel Merkezi’nin hazırladığı ‘Oyun Bozulacak Neden’ adlı kitapta, terör örgütü FETÖ/ Paralel Devlet Yapılanması’nın partiyi ele geçirme çabası, CHP ve HDP ile ilgili önemli tespitler yapıldı. Kitapta, “Paralel Yapı MHP’yi, uğradığı tahrip edici siyasi sağanakta sığınacak bir çatı olarak düşünmektedir” denildi. Geçmişte Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin MHP’nin kuşatma altında olduğundan söz ettiğine yer verilen kitapta, bu açıklamanın durup dururken yapılmadığının altı çizildi ve “Bu tespitler sağlam delillere dayanmaktadır” ifadesi kullanıldı. Kitapta şu değerlendirmeler yapıldı:

“Paralel Yapı, MHP yönetimini ele geçirerek ete kemiğe bürünmek istemektedir. Amacı, hasım olarak gördüğü iktidarla veya diğer kurumlarla bir siyasi oluşum içerisinde mücadele etmektir. Şu gün içinde en elverişli siyasi haraket olarak MHP’yi görmekte ve bunun üzerinden gitmeye çalışmaktadır. “

ÇATI OLARAK GÖRÜYOR

“Paralel yapı MHP,’yi uğradığı tahrip edici sağanakta sığınacak bir çatı olarak düşünmektedir. Bunun için de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bir olağanüstü kurultayda değiştirilmesi ve kendilerinin desteklediği bir adayın genel başkanlığa getirilmesi için çabalamaktadır.”

AYNI ENTRİKALARI YAŞADI

“Bu mesele bugünün hadisesi değildir. MHP aynı entrikaları 2010’da da yaşamıştır. Referandum sırasında, yine Pensilvanya’dan gelen bazı telkinlerle MHP’nin ortaya koyduğu siyasetin tam tersi yol takip edilmiş ve bu anlamda da MHP yargılanmıştır. Çok ağır sözlerle MHP’ye saldırılmıştır. Paralel Yapı, o tarihten bu tarafa MHP yönetiminde özellikle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile alakalı bir değişiklik algısını adeta ilmek ilmek örmüştür.”

CHP ARKA BAHÇE

CHP ile ilgili değerlendirmelerin de yer aldığı kitapta, “CHP, aşırı solun, bölücülerin arka bahçesi haline gelmiştir” denildi. Kitapta, “CHP; hem HDP’nin hem de genel anlamda birlik ve bütünlüğümüzün geleneksel düşmanlarını üreten bataklığın, aşırı solun arka bahçesidir. CHP Gençlik Kolları da kolektif adı altında üniversitelerde hatta liselerde PKK taraftar ve militanlarını desteklemekte, onların yasa dışı eylemlerine ‘solculuk, ilericilik, devrimcilik’ adına destek vermektedir” ifadesi yer aldı.  

Muhaliflere sürpriz karar

Kurultay savaşı yaşanan MHP’de dün muhalifler aleyhinde bir gelişme yaşandı. Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi tüzük değişikliğiyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı aldı.