26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Gezi’deki oyun yine sahnede

Gezi eylemlerinde çevreciliği bahane ederek cam çerçeve indirenlerin tekrar sahneye çıkmaya çalıştığını belirten Erdoğan, “Şimdi de ‘yolsuzluk, şu, bu’ dediler gene cam çerçeve indirmeye gayret ediyorlar. Tutmayacak bu oyunlar. 30 Mart’ta sandıkta gereken cevabı vereceğiz” dedi.

Tahir Alperen/Manisa30 Aralık 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Gezi’deki oyun yine sahnede

ERDOĞAN, SEÇİM AYARLI OPERASYONA SANDIKTA CEVAP VERİLECEĞİNİ SÖYLEDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa’nın Akhisar, Demirci ve Salihli ilçelerinde düzenlenen toplu açılış törenlerinde onbinlere seslendi. Türkiye’de eskiden beri sadece bir avuç insandan oluşan bir sermaye yapılanması olduğunu, bu yapının siyaseti de dizayn ettiğini söyleyen Erdoğan, AK Parti iktidarıyla bu düzenin bozulduğunu söyledi.

AK Parti ile içeride ve dışarıda yeni bir dönemin başladını söyleyen Başbakan, “Hesapları alt üst oldu. Eskisi gibi kazanamaz, yüksek faizden yüksek gelir elde edemez oldular. Göreve geldiğimizde sadece faize ödenen para neydi biliyor musunuz? Yüzde 45. Şimdi yüzde 13. Bunun karşılığı 10 yılda 642 katrilyon. Bunlar memnun olurlar mı?” diye sordu.

O yatırımlar olur muydu?

Erdoğan şöyle devam etti: Şimdi para kaybettiler. Soruyorum size, yolsuzlukların olduğu bir hükümet olsa milli gelir 230 milyar dolardan 800 milyar dolara çıkar mıydı? 79 senede bu ülkede 6 bin kilometre bölünmüş yol yapıldı, biz ise 10 yılda 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Yolsuzlukların olduğu bir iktidar bunu yapabilir miydi? Üçüncü havalimanı olayı var ya, sadece bizdekileri değil dışarıdakileri de çıldırttı. Halk Bankası’na yapılan bu saldırı, diğer bankaları da ister istemez düşündürüyor. Şimdi bu müteşebbisler, üçüncü havalimanını yapacak onlar, bakın onları da çağırıyorlar. Niye? Üçüncü havalimanını yapamasınlar diye. Ben şimdi bu tür art niyetli olan savcılara sesleniyorum. Sizin vatanseverliğiniz nerede?

Yolsuzluk olsa yapamazdık

Biz iktidara gelmeden önce, Türkiye’de enflasyon yüzde 30’du. Şimdi yüzde 6-7. Borçlanma faizi yüzde 63’tü. Bunu kıskanıyorlar. Bunlar IMF’ye borçlandılar. Ne kadar? 23,5 milyar dolar. Ya yolsuzlukların içinde olan bir hükümet, bu parayı nasıl ödeyecekti? Bu parayı biz ödedik, biz. Başka örneğe gerek yok, milli bankamız, milliyetçiyiz diyorlar, sevsinler sizin gibi milliyetçiyi. Merkez Bankası’nda 27,5 milyar dolar vardı. Şimdi 136 milyar dolar. Yolsuzluk içinde olan bir hükümet bunu yapabilir mi?

İstifa edip bülbül kesildi

Gezi dediler, cam çerçeve indirdiler şimdi de yolsuzluk şu bu dediler gene cam çerçeve indirmeye gayret ediyorlar. Tutmayacak bu oyunlar. 30 Mart’ta gereken cevabı vereceğiz. Buna hazır olduktan sonra mesele yok. İstifa edenlerin içinde bakıyorsun bir tanesi bakan. Sen bakanken niçin bu uyarılarını yapmadın? Madem bir şeyler biliyordun, o zaman niye konuşmadın, şimdi bülbül oluyorsun. Dürüstlük bu mu? Bakan olarak kalsaydın bunları söyleyecek miydin?

O savcı iş takibi yaptı

Manisa temasları ardından Ankara’ya dönmek üzere İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na gelen Erdoğan, kendisini bekleyen coşkulu kalabalığa seslendi. Yolsuzluk iddialarına değinen Başbakan Erdoğan, çarpıcı bilgiler verdi:

Fatih Belediye Başkanıma iftira atıyorlar, altında yatan ne biliyor musunuz? Oradaki bir savcı iş takip ediyor, iş. Belediyeye geliyor, belediye başkanımız o savcının talebini yerine getirmedi diye kalkıyor ardından bu adımı atıyor. Yanında bir şey daha iliştiriyorlar. Gençliğe Hizmet Vakfı diye kurulmuş olan bir vakıf. Burada benim çocuklarım da var, mütevelli heyeti zaten 15-16 kişi. Böyle bir vakfa Fatih Belediyesi bir yer yapıyor ve kiralıyor, ‘bunu oraya niye verdin’ diye... Şimdi soruyorum, Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfına, İSTEK Vakfına, Koç’un içinde olduğu Türkiye Eğitim Vakfı’na bunca zamandır devlet, belediyeler bu tür yerler verdi, orada aklınız neredeydi? Yasalarda bunlara mani bir hal yok, yasaldır. Kişilere bir çıkar var mı bunda? Mesele o. Eğer varsa karşısında biz dikiliriz.

Babamın oğlu olsa yolsuzluğa izin yok

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, şunları kaydetti: “Sen Sosyal Güvenlik Kurumunun genel müdürlüğünü yaptın güya. Senin döneminde biz ilaç bulamıyorduk. Yolsuzluklara gömüldün. ‘Rahşan affı’ ile çıktın kurtardın işini. Şu anda sen burada değildin. Bitmedi. Sen CHP’nin genel başkanlığına maharetinle gelmedin. Sen kaset genel başkanısın. Hukukun ‘beraat-ı zimmet asıldır’ kaidesini bir kenara koyarak açıklamalarda bulunuyor. AK Parti yolsuzluklarla mücadele ede ede bugüne geldi. Babamın oğlu olsa, evladım olsa, kim olursa olsun biz yolsuzlukla mücadeleden prim vermeyiz. Fakat şunu da söylemek zorundayım. Yolsuzluklara bulaşmamış insanları adeta yolsuzluğun içerisinde gibi gösterme gayretine girenleri de affetmeyiz. Kimin kimle işbirliği içerisinde olduğunu gün ola harman ola, bunları da deşifre edeceğiz, bunları da ortaya koyacağız.”

Muhalefet vatana ihanet içerisinde

Kendisini mahkum edenlere “Hani siz fikir ve düşünce hürriyetine karşı değildiniz” diyerek seslenen Erdoğan, “Ziya Gökalp’e ait şiiri okudum. Bundan dolayı içeri girdim. Bunu yaşadım bu ülkede. Şu anda elinde silah olmayan insanlara terör örgütü mensubu demek kimin haddine ya. Bu ülkede 20 yıldır, 30 yıldır bu işi yapan insanlar. Şimdi siz bunları lekeledikçe yurt içi yurt dışı bankalardan kredi almakta zorlanmayacaklar mı? Bunlar vatana ihanet içerisindeler değerli kardeşlerim. Gerek ana muhalefet, gerek yavru muhalefet vatana ihanet içindedir. Zira 642 milyar, eski rakamla 642 katrilyon bu ülkede devletin kasasında kaldı. Ama bak 17 Aralık’tan bu yana 120 milyar dolar maalesef zarar var. Yazık değil mi, bunu nasıl yaparsınız?” dedi.

Savcı marjinal örgüt militanı gibi

Erdoğan, yargı sürecinin devam etmesine rağmen bir savcının soruşturmayla ilgili belgeleri medyayla paylaştığına dikkati çekerek, “Başsavcının açıklamalarını gördünüz. Savcı, için bir kısım medyayı da yanına alarak, böyle bir adli takip olabilir mi? Bunu yapıyor. Bu savcı kimin savcısı? Marjinal örgütlerin militanları gibi çıkıp adalet sarayının önünde bildiri dağıtıyor. Ne zaman görüldü böyle  bir şey” dedi.

İzmirliler’den Erdoğan’a sürpriz uğurlama

Manisa programını tamamlayıp İzmir Adnan Menderes Havaalanı’na gelen Erdoğan’a burada sürpriz bir karşılama yapıldı. İzmirliler Erdoğan’ı sevgi gösterileriyle uğurlarken Erdoğan da parti otobüsünden bir konuşma yaptı.

Bacağını kırdı

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Başbakan Erdoğan’ın Manisa programını takip ederken sol bacağını kırdı.