16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

HDP’li belediye yine halkı cezalandırdı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile DBP’li Meclis Üyesi Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasına tepki bahanesiyle belediye hizmetlerinin aksadığı Diyarbakır’da vatandaşlar mağdur oldu.

28 Ekim 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
HDP’li belediye yine halkı cezalandırdı

Belediye otobüslerinin hizmet vermemesi nedeniyle vatandaşlar ulaşımda sıkıntı yaşarken, otobüslerin, Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Müdürlüğü garajına çekildiği görüldü. Belediye tarafından temizlik hizmetinin kesintiye uğraması nedeniyle cadde ve sokaklarda çöpler toplanmadı.  Mağduriyet yaşayan vatandaşlar belediyeye tepki göstererek, “Diyarbakır’ı çöp kenti haline getirdiler.” dedi.

TERÖR ürettiler

Vatandaşlar “Belediyelerin başına geldiklerinden bu yana millete bir hizmet yapmadılar. Hizmet yapılmayacaksa ve bu böyle devam edecekse, çöpler dağ gibi birikecekse, devletimizin bir an önce kayyum atamasını istiyoruz. Bunlar Diyarbakır’a hizmet vermediler. Rant peşinde koşup, militan yetiştiriyorlar. Belediye son 2-3 yıldır sadece çöp toplamama eyleme yapmıyor aynı zamanda çukur kazarak halkı mağdur ediyor, PKK’lı teröristlere destek oluyorlar. Bunların delilleri ortadadır. Devlet yetkilileri bu delilleri değerlendirip suçluları cezalandırsın. Böylece toplumda huzur sağlanır ve barış gelir.” Öte yandan, HDP Kars İl Başkanlığı da, Diyarbakır Belediye Başkanı Gülten Kışanak’ın gözaltına alınmasını protesto etmek için 2 gün uğraştı, ancak iki günde sadece 20 kişi toplayabildi.

ABD’den jet açıklama

15 Temmuz darbe girişiminde uzun süre sessiz kalarak tepki ortaya koymayan, ancak darbe püskürtüldükten sonra yarım ağız açıklama yapan Avrupa Birliği gibi, ABD’den de, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasına ilişkin jet açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, basın toplantısında, “Diyarbakır’ın seçilmiş eş belediye başkanlarının, terörizmi destekledikleri suçlamasıyla gözaltına alındıkları süreci yakından izliyoruz” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise, “Kimse belediyelerimizi ‘silaha, şiddete ve teröre destek verdi’ diye suçlayamaz” iddiasında bulundu.