20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

1500 kişi CHP'den AK Parti'ye geçti

Besni'de 1500 CHP'li cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Erdoğan'ı desteklemek için partilerinden istifa edip AK Parti'ye geçti.

27 Temmuz 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
1500 kişi CHP'den AK Parti'ye geçti
Adıyaman’ın Besni ilçesinde, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi CHP’li 4 eski belediye meclis üyesinin de aralarında bulunduğu bin 500 kişi Başbakan Erdoğan’a destek için AK Parti’ye geçti. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı iftar yemeğine AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan ve AK Parti Adıyaman İl Başkanvekili Abuzer Göksu da katıldı. İftar yemeğine Besnili sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar, vatandaşlar ve partililer katıldı.
 
  Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem; şöyle konuştu: “Sizi, sevgi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Ramazan Bayramımızın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi’nden 4 eski Belediye Meclis Üyesi ile birlikte 1500 kişi paralel yapının Türkiye üzerindeki oyunlarını ve yerelde yapılan çirkin siyaset nedeniyle Ak Parti saflarında siyaset yapma kararı aldıklarını bize belirtmişlerdir. Aynı zamanda önümüzdeki Cumhurbaşkanı seçiminde de adayımız Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini belirtmiş aramızda bulunmak istemişlerdir. Ben bu kararları sebebiyle tüm arkadaşlarımı kutluyorum Ak Parti ailesine teşkilatım adına hoş geldiniz diyorum.” 
 
  AK Parti Adıyaman milletvekili Mehmet Erdoğan da İslam dünyasındaki zulümlerin son bulmasını dileyerek şunları söyledi: "Ağlayan feryat eden anneler çocukların feryatları arşı alayı titretmiştir kulakları çınlatıyor. İnşallah bu zulümler son bulacak, son bulsun diye Allah'a dua ediyoruz. Çok değerli kardeşlerim bugün ilçe teşkilatımızın verdiği iftar dolayısıyla birlikteyiz. Bugün gerçekten önemli tarih. Bir gün tarihi bir hesaplaşmanın içerisindeyiz. Bu millet kendi adamını milletin adamını 10 Ağustos’ta  Cumhurbaşkanı olarak seçecek. İşte bugün Besni’den güçlü bir irade güçlü bir ses bütün Türkiye’de yankılanıyor. Bu ses şunu diyor Cumhuriyet Halk Partisi’nden bin 500 kişi  Ak Parti saflarındayız, bu paralel yapının gerek yerelde gerek genelde Türkiye’ye ihanet içerisinde olduğunu gördük. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ülkeyi yönetmek idealinden uzak olduğunu bir Cumhurbaşkanı adayı dahi çıkaramadığını gördük, ama bu milletin adamı olan bu milletin değerlerine sahip çıkan Ak Parti’nin Genel Başkanı Cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan’ı desteklemek için Ak Parti saflarındayız dediler. Hoş geldiniz şeref verdiniz."
 
  AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise, konuşmasında; güzel bir tabloyla  karşı karşıya olduklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Besni adına Adıyaman adına dahası da Türkiye adına bütün ezilenler bütün mağdur edilenler adına güzel bir tablo. Tek yürek olan bir Besni. Besni bu akşam bir başka güzel. 15 senelik siyasi hayatımız boyunca hep gittim geldim. 15 yıl boyunca sizlerle birlikte olmaktan gurur duyduk. Besni Adıyaman’ın çağdaş yüzüdür. Besni kimin halka hizmet ettiğini bilen bir kent. Halka hizmet edenleri tepeye taşıyan destekleyen bir ilçemiz. Halkın adamı olan halktan biri olan Recep Tayyip Erdoğan’a desteğiniz için teşekkür ederim. Bu mübarek günde kardeşçe huzur içinde birlik için de iftarlarımızı yaptık. Bu mübarek günde dünyanın bir yerlerinde ezilenler var iftar yapamayanlar var. Ezilenin olduğu gibi ezenlerde var. Mehmet Akif’in dediği gibi biz hep zulmün karşısında olduk, zulmü alkışlayamayız zalimi sevemeyiz dedik, gelenin keyfi için asla geçmişe sövemeyiz dedik. Bu felsefeyle bu düsturla hareket eden milletin adamı, hak adamı halkın adamı Recep Tayyip Erdoğan ilk günden beri hep ezilenin yanında, hep mağdur edilenlerin yanında hep fakirin fukaranın yanında hep zulmün yanında. Hiçbir şeyden çekinmedi hiçbir şeyden korkmadı. Çünkü halka inandı halka güvendi bu milletle beraber bu partiyi kurdu ve sadece milletten emir aldı."
 
  Aydın, tüm ezilen milletlerin Iraklı,  Bosnalı,  Filistinlisi hepsinin bu seçimi beklediğini belirterek şunları söyledi: "Arakan’lısı Recep Tayyip Erdoğan’ı umut olarak görüyor. Mağdurların Müslümanların umudu  Tayyip Erdoğan’a 10 Ağustos da tarihi destek veriyor onun için. Besni kenetlendi onun için Besni burada. Bu güzel günlerde tek yürek olma zamanı. Kimin ne yapmaya çalıştığını izliyorsunuz görüyorsunuz kimin neye hizmet ettiğini çok iyi biliyorsunuz. Bu seçim sadece Türkiye için değil dünya için önemsenen bir seçim. Tayyip Erdoğan’lar kaç ülkeye nasip olur. Türkiye’de kaç tane geldi bundan sonra gelecek mi? Onun için 10 Ağustos da bu işin bitmesi lazım. Çünkü 40 yıllık bir mücadelenin adamı Recep Tayyip Erdoğan var. İstanbul Büyükşehir Belediyesinden bu yana yaptıkları ortada olan bir Tayyip Erdoğan var. Yapılamaz denilen hayal dahi edilemeyen siyaseti bir tarafa bıraktı."
 
  Aydın, bugün Türkiye ekonomisi  3’e katlanmışsa her tarafı yolla  örmüşse, okullar, hastaneler, köprüler, eğitimden sağlığa her alan da böyle hizmetler varsa Tayyip Erdoğan’ın sayesinde olduğunu söyledi.
 
  Çatı aday konusuna değinen Aydın, şöyle konuştu: "Kimin ne yaptığı kimin ne yapamadığı ortada zaten. Şimdi bu çatı adayı MHP’nin adayı mı CHP’nin adayı mı? Yoksa başka birilerinin adayı mı? Cumhuriyet Halk Partisi’nin sözcüleri bile diyor ki bizimle yapılan istişarelerde bu isim hiç yoktu. Gezi projesinin ardında kim varsa bu aday da onun adayıdır. 17 Aralık’ta 25 Aralık’ta kim varsa bu adayın arkasında onlar var. Pensilvanya’nın kucağına oturmuş MHP ve CHP görüyoruz. Bu aday CHP’nin çatısını kapatamadı ki Türkiye’yi kucaklasın." Tayyip Erdoğan'ın Türkiye’nin 7 bölgesinde birinci olduğunu anlatan Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çünkü, 'yaradılanı yaradandan ötürü severiz' diyen bir zihniyet var. Çünkü insanı yaşatarak devleti yaşatmaya çalışan bir lider var. Bir tarafta böyle bir lider var diğer tarafta Pensilvanya’nın adayı ekmek için Ekmeleddin var.  Hatırlarsınız 1940’lı yıllarda ekmek karneye bağlanmıştı işte bu zihniyet hala ekmeğin karneye bağlandığını düşünüyor. Ekmek için Ekmeleddin diyor. Diğer taraftan da Cumhurbaşkanı yolla köprüyle uğraşmaz diyor. Sen bunlarla uğraşmayacaksın Filistin’in yanında olmayacaksın sonra da kalkıp Cumhurbaşkanı adayı olacaksın kusura bakma bu millet yemez bunu. Her bir oy onun orada başını daha dik tutacaktır.”
 
  AK Parti saflarına geçen grup adına yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi. “Son zamanlarda yaşanan olaylar nedeniyle bundan böyle siyasete Ak Parti’de devam etme kararı aldık. 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde milli iradeyi halka teslim etmiş halkın efendisi değil de halka hizmetkar olan Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a açık destek vereceğiz. Paralel devlet kurma hayalindekilerle mücadele eden Ak Parti’ye destek için buradayız. Yeni Türkiye için Ak Parti’deyiz, misyonuna ve vizyonuna güveniyoruz, dışarıda itibarımız içeride istikrarımız var. Biz, Ak Parti’ye katılırken hiçbir kişisel beklenti içerisinde olmadan sadece ülkemiz, ilçemiz ve geleceğimiz için bu kararı aldık. Bu birlikteliğimizde Adıyaman Milletvekilimiz Sayın Mehmet Erdoğan’ın büyük gayretleri oldu. Kendisine bu gayretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Besni’ye çok önemli hizmetler yapmış olan Milletvekilimiz Sayın Mehmet Erdoğan’ın da Besni için bir şans olduğunu düşünüyoruz. Kendisine de destek için buradayız. Bundan sonra el ele gönül gönüle vererek siyaseti AK Parti’de yapacağız. Bu hizmet kervanına dahil olmaktan dolayı büyük bir onur yaşıyoruz.”