19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

İmamoğlu'nun twitinde 4 yalan! Tevfik Göksu, tepki gösterdi

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, CHP ve İYİ Parti'nin su zammı üzerinden AK Parti ve MHP'ye yönelik kurmak istediği siyasi tuzağı bertaraf ettiklerini söyledi. İmamoğlu'nun 'engelleniyoruz' yalanına da tepki gösteren Göksu, 'Bir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı metro yapmak istiyorsa hiç kimse engellemez. Bir metronun nereye yapılıp yapılmayacağının kararını Cumhurbaşkanımız vermez' dedi.

19 Şubat 2022 Cumartesi 22:17 - Güncelleme:

İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, CNN Türk ekranlarında açıklamalarda bulundu.

İBB Meclisi'nde reddedilen İSKİ'nin su zammı teklifi ne ilişkin konuşan Göksu, CHP ve İYİ Parti'nin AK Parti ve MHP'ye siyasi tuzak kurmaya çalıştığını söyledi.

"SİYASİ TUZAĞI BERTARAF ETTİK"

İmamoğlu'nun Yüzde 25'lik teklifin Meclis'te kabul edilmesi bizim yetkimiz değil. Eğer AK Parti grubu yüzde 25'lik bir teklif vermişse oylatırdı, çoğunluk zaten onlarda kabul edilirdi. Kendi verdikleri teklifi geri çektiler. Teklifi tehditle verdikleri için geri çektiler." açıklamasına yanıt veren Göksu, şu ifadeleri kullandı:

"Bütün kurgu bunun üzerine. Biz AK Parti olarak verdik teklifi. Biz muhalefet partisiyiz neden suya zam yapalım. Sen zam isteyeceksin sonra zamdan geri duracaksın. Biz çarşamba günü CHP ve İYİ Parti'nin karşı çıktığı teklife zam yapsaydık ne diyecekti? 'Bizim haberimiz yok AK Parti yaptı' diyeceklerdi. Siyasi bir tuzak kuruyorlardı biz tuzağı bertaraf ettik."

"AK PARTİ ZAM YAPMIŞ OLACAKTI"

Göksu sözlerine şöyle devam etti:

"İBB Başkanı 'Bir oyunu ifşa etmek için basın toplantısı yapıyorum' dedi. Ben de zannettim ki kurdukları oyunu ifşa edecekler. Bir siyasi tuzak kuruyorlardı biz bertaraf ettik. Düşünebiliyor musunuz biz AK Parti olarak İstanbullunun suyuna zam yapmış olacaktık o da çıkıp PR'ını yapacaktı."

GÖKSU'DAN İMAMOĞLU'NUN "ENGELLENİYORUZ" YALANINA TEPKİ

İmamoğlu'nun "engelleniyoruz" yalanına tepki gösteren Göksu, "Proje hazır' nerede proje? "Yatırımcı hazır" nerede yatırımcı? Yatırımcı nasıl hazır olabilir? İhaleyi yapmadan şimdiden anlaştım mı sen?. 'Finans hazır' nerede finans. Bir işin finansının hazır olması için önce yatırım programından çıkması lazım, meclise gelmesi lazım, meclisten geçmesi lazım. Meclise getirdin mi? Yok. Bir de imza eksik. Yalan... Bir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı metro yapmak istiyorsa hiç kimse engellemez. Bir metronun nereye yapılıp yapılmayacağının kararını Cumhurbaşkanımız vermez" dedi.