25 Haziran 2025 Çarşamba / 29 ZilHicce 1446

İYİ Parti'de peş peşe üst düzey istifa depremi!

İYİ Parti üyesi eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadır Erdem partiden istifa ettiğini açıkladı.

IŞIL SEREN ŞENER10 Kasım 2023 Cuma 14:43 - Güncelleme:
İYİ Parti'de peş peşe üst düzey istifa depremi!

İYİ Partili eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İYİ Parti'den istifa ettiğini açıkladı. Yılmaz, fotoğraflı paylaşımında, "İYİ Parti üyeliğimi sonlandırdım, bilgilerinize" ifadesini kullandı.

BAHADIR ERDEM DE SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadır Erdem de partisinden istifa ettiğini duyurdu. Bahadır sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Seçimlere "tüm illerde" ayrı aday ile girme kararı yani bir başka deyiş ile 2019 yerel seçimlerinde birçok ilde seçimin kazanılmasını sağlayan güç birliğini sonlandırmayı son derece yanlış bulduğumu bir kez daha belirtmek isterim. Bu çerçevede, İYİ Parti'ye katıldığım günden bu yana hedefi yirmi bir yıldır devam eden bu iktidarı değiştirmek olan, ülkemizde yeniden demokrasi ve hukuk devletinin sağlanmasını amaçlayan bir siyasetçi, bir hoca ve bir hukukçu olarak mevcut kazanımların riske atılmasını kabul etmem mümkün değildir. İfade etmek isterim ki bütün olanlara rağmen dürüstlüğün, şeffaflığın, vatan ve millet sevgisinin hala siyasette geçer akçe olduğuna ve olması gerektiğine inancımı sürdürmekteyim. Tüm bu anlattıklarım doğrultusunda İYİ Parti'mizden bugün itibariyle istifa ediyor ve ayrılıyorum" açıklamasında bulundu.

Geçen hafta da Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, sosyal medya hesabından açıklama yaparak İYİ Partiden istifa ettiğini duyurmuş ardından AK Parti'ye katılmıştı.

  • durmuş yılmaz
  • iyi parti
  • istifa
  • İdris Nebi Hatipoğlu

ÖNERİLEN VİDEO

AK Parti'den Babalar Günü'ne özel video

Kapat
Video yükleniyor...