2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

İYİ Parti'den MHP'nin ittifak çağrısına cevap

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gelecek sene yapılacak yerel seçimler için İYİ Parti'ye, 'Ülke hayrına, yerel iktidarda komşu olalım.' ifadeleriyle ittifak çağrısında bulunmuştu. Bahçeli'nin, yaptığı ittifak çağrısına ilişkin açıklama yapan İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, 'Güzel ülkemizin temiz kalpli insanlarını, milliyetçilerini, vatanseverlerini, Türkiye sevdalılarını ülke ve millet hayrına İYİ Parti'de buluşmaya davet ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

11 Ağustos 2023 Cuma 21:58 - Güncelleme:
İYİ Parti'den MHP'nin ittifak çağrısına cevap

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gelecek sene yapılacak yerel seçimler için İYİ Parti'ye ittifak çağrısında bulunmuştu. MHP liderinin çağrısı partisinin Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir aracılığıyla iletilmişti. Söz konusu mesajda, "Yuvaya çağırdık, dönmediniz. Ülke hayrına, yerel iktidarda komşu olalım." ifadeleri kullanılmıştı.

Bahçeli'den İYİ Parti'ye çağrı: Ülke hayrına yerel iktidarda komşu olalım

İYİ PARTİ'DEN İLK AÇIKLAMA

İYİ Parti'den Devlet Bahçeli'nin ittifak çağrısı ile ilgili ilk açıklama geldi.

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, yaptığı yazılı açıklamada, bir süredir partisinin seçim çalışmaları ve olası yol haritasının kamuoyunda geniş biçimde irdelendiğini ve farklı iddiaların da öne çıkarıldığını aktardı.

Dün de bir TV programında Milliyetçi Hareket Partisi üzerinden benzer bir gelişme yaşandığını belirten Zorlu, şunları kaydetti:

"Bugün, gün içerisinde kimi yetkililerince kurumsal kimliğimizi hedef alan talihsiz açıklamalar ortaya konulmuştur. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, 24 Haziran 2023 tarihinde gerçekleşen büyük kongremizde 85 milyon insanımız için siyasette yeni bir zemin, yeni bir yol açma irademizi ortaya koymuş ve en büyük gücümüze yani milletimize kulak vereceğimizi ifade etmiştir. Söz konusu tartışmaya ilişkin olarak partimizin görüşünü açıkça kamuoyuna iletiyor ve güzel ülkemizin temiz kalpli insanlarını, milliyetçilerini, vatanseverlerini, Türkiye sevdalılarını ülke ve millet hayrına İYİ Parti'de buluşmaya davet ediyoruz: 26 Ağustos ruhuyla rotamız net, pusulamız millet."

BAHÇELİ'NİN İYİ PARTİ'YE ÇAĞRISI

Dün, MHP Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, sosyal medya üzerinden, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bir televizyon programına gönderdiği mesajı paylaşmıştı.

Özdemir, Bahçeli'nin 1 Ağustos 2019'da sosyal medya üzerinden bir mesaj yayınladığını ve geçmişte MHP'de yer alıp sonradan İYİ Parti bünyesine geçen isimlere çağrıda bulunduğunu hatırlatmıştı. Özdemir, Bahçeli'nin, İYİ Parti'ye "Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına" şeklinde yeni bir çağrı ilettiğini aktarmıştı.

BAHÇELİ 2019'DA DA ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2019 yılında İYİ Parti'nin 4. Olağanüstü Kurultayı'ndan önce de "Çağrım şudur, fiziken orada, fikren aramızda bulunan dava arkadaşlarımın müştereken karar alıp Milliyetçi Hareket Partisine dönüşün tarihi sorumluluğunu yerine getirmeleri halisane ve samimi beklentimdir." ifadesini kullanmıştı.

2020 yılında ise Bahçeli, partisinin grup konuşmasında bir kez daha İYİ Parti lideri Meral Akşener'e "evine dön" çağrısı yaparak, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, parlak Türk asırlarının yol haritası, milli birlik ve kardeşliğin, devletin istikrar ve dengesinin yegane güvencesidir. Muhatabına masa kur demedik, evine dön dedik, hala zaman vardır, bu önerimiz geçerliliğini korumaktadır. Diyorum ki, dön evine, bitsin bu çile!" demişti.