18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Kadıköy Belediye Başkan Adayı Emre Kınay: Sol görüşlüyüm ama İYİ Parti adayıyım

İyi Parti’nin Kadıköy Belediye Başkan Adayı Emre Kınay, CHP ile yaptıkları ittifaka rağmen her iki partinin de Kadıköy’den aday göstermesiyle ilgili olarak, “Kadıköy’ü zaten ya CHP ya da İyi Parti kazanır, ama ben kazanamazsam Kadıköy için üzülürüm.” dedi. Partisinin CHP ile yaptığı ittifaktan memnun görünmeyen Kınay, 'Sol görüşlüyüm. Sosyal demokratım. Hatta ılımlı sosyalizme inandığımı da söyleyebilirim.' dedi.

TM Dijital Haber Merkezi14 Mart 2019 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Kadıköy Belediye Başkan Adayı Emre Kınay: Sol görüşlüyüm ama İYİ Parti adayıyım
2003 yılında rol aldığı İnşaat sinema filminde oynadığı karakterle ünlenen, daha sonra adını tiyatro sahnelerinde sürdüren Emre Kınay, Meral Akşener tarafından İYİ Parti'nin Kadıköy Belediye Başkan adayı gösterildi.
 
Milliyetçilik iddiasında bulunan İYİ Parti’den aday olmasıyla ilgili olarak “Solcuydunuz, sağcı mı oldunuz?” diye sorulan tiyatrocu Emre Kınay, “Hiçbir şey olmadım. Sol görüşlüyüm. Sosyal demokratım. Hatta ılımlı sosyalizme inandığımı da söyleyebilirim. İYİ Parti derken, merkez sağ görünümlü merkez bir partiden söz ediyoruz aslında.” dedi.
 
İYİ Parti içerisinde her eğilimden insan bulunduğunu ve ortak bir hedef için çalıştıklarını anlatan Kınay, partisinin HDP ile yaptığı ittifakı görmezden gelerek, “O hedef; laik demokratik Cumhuriyet, Atatürk ilkeleri ışığında faaliyet gösterecek bir siyasî harekettir.” dedi.
 
“KADIKÖY’Ü KAZANIRSAM BELKİ CHP YAPTIĞI YANLIŞLARI GÖRÜR”
 
Yaşadığı CHP’li Kadıköy Belediyesi’nde sanılanın aksine hiçbir refah durumundan söz edilemeyeceğini söyleyen Kınay, CHP ile İyi Parti arasındaki ittifaka rağmen CHP’ye meydan okuyarak, “Belki ben yüzde 50 alsam, CHP yüzde 30 alacak. Belki kendinin farkına varır. Belki yaptığı yanlışları görür.” ifadelerini kullandı.
 
“OY BÖLÜNMESİ KAYGISI VARSA BÖLMEYİN OYU, BENDE TOPARLANIN”
 
Hayatında hiçbir zaman iddialı olmadığını belirten Kınay, CHP ve İyi Parti’nin Kadıköy’den aday çıkarmasının oy bölünmesine neden olabileceğine ilişkin endişelerle ilgili olarak, “Kesinlikle ben kazanacağım. Eğer oy bölünmesi kaygısı varsa bölmeyin oyu, toparlanın bende.” dedi.
 
“KAYBEDERSEM KADIKÖY İÇİN ÜZÜLÜRÜM”
 
Kadıköy özelinde CHP ve İyi Parti’den başka kimsenin kazanma şansı olmadığını iddia eden Kınay, “Seçimi kaybedersem Kadıköy için üzülürüm.” ifadesini kullandı.
 
BEŞTEPE’DEN DAVET ALIRSA İCABET ETMEYECEKMİŞ
 
Seçilmesi durumunda Beştepe’den davet alması durumunda davete icabet etmeyeceğini belirten Kınay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la halka açık yerlerde görüşebileceğini söyledi.