26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Kadir Topbaş iddialara belgelerle yanıt verdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, belediye ve bağlı şirketler hakkında açıklama yaptı. Topbaş, son günlerde Etiler Polis Okulu ile ilgili ortaya atılan iddialar için,'Söz konusu arazi kent merkezinde ve tapuları belediyemizin elinde' açıklamasında bulundu. Topbaş Etiler Polis Okulu arazisinin tapusunu basın mensuplarına gösterdi.

30 Aralık 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:

Etiler'deki karakol arazisinin tapusunun Büyükşehir'e ait olduğunu söyleyen Topbaş, 'İçişleri Bakanlığı ile yapılan protokol gereği mülkiyeti bize geçmiş durumda. Bu araziyi kent menfaatleri için değerlendireceğiz' ifadelerini kullandı.

Topbaş'ın konuşmasında öne çıkanlar

İstanbul, Etiler Polis Okulu arazisi ile ilgili henüz bir adım atılmamıştır. Söz konusu arazi kent merkezinde ve tapuları belediyemizin elinde. Bizim bireysel adım atmamız mümkün değil. Nasıl değerlendirildiğini hayretle izliyoruz. Dosyaların nasıl tedarik edildiğini de bilmiyoruz. 15 günden beri bir takım iddialar ortaya atılmakta. Bazıları hayaller ve iddialar peşinde olabilir.

Yaşanan gelişmelerle alakalı Yargı sonuçlarını bekliyoruz. Hukuk devletinde yaşıyoruz. Eğer bir iddia varsa suçüstü yapmalıydınız. Şunu düşünüyorum, acaba bizim yatırımlarımız engelleme planlarımı var? Birileri bize çelme takarsa biz bu kent ile ilgili hayallerimizi nasıl gerçekleştiririz?

Şundan emin olabilirsiniz ki, bütün vaad ettiklerimizi, başkalarının hayal edemediklerini biz gerçekleştireceğiz. İstanbul tesadüflere terk edilemez, İstanbul maceralara sürüklenemez. İstanbul'un ulaşım sorununu çözmek için aralıksız çalışıyoruz. Bir takım iddialar bizi engelleyemez. Ekibime güveniyorum.

Prensibimiz şudur, kaynakları doğru kullanmak. Bir emanet olarak aldığımız bu şehirde hizmetlere devam etmek. Eğer yanlış işler yapmış olsaydık, 8 katrilyonluk bir yatırımdan söz edemezdik. Demek ki imkanları doğru kullanıyoruz.

İlkemiz kuruşu heder etmemektir.

Bizim duruşumuz net ve ilkelidir. Herkese eşit mesafedeyiz. Hak etmeyene hak etmediğini vermeyiz. İstanbul'un menfaati için üzerinde çalışılmaya devam ediliyor.Bu konuda bireysel adım atmamız zaten mümkün değil. Biz kendi öz kaynağımızla bu kentin gururu olan Metro'yu kazandırmanın sevincini yaşıyoruz. Bizim de aklımıza , acaba 2019 yılında 400 kilometrelik Metro ağına ulaşamayalım diye önümüze taş koymaya mı çalışıyor?

Sayın Kılıçdaroğlu ile de seçim süreci yaşadık. O zaman da iddialar vardı. Fakat hepsi boş çıktı. Biz İstanbulluların vefasına güveniyoruz. İstanbul'u bir dönem daha istiyoruz buradaki sorunları tek tek çözeceğiz.

Batan bir belediye değiliz

İç borcumuz yok, dış borçlarımızı var ama dış borç limitimizin de sadece yüzde 40'ını kullanmış bulunuyoruz. Biz planlarımızı uzun vadeler için yaptık. Kesinlikle iflas eden bir belediye değiliz. Batan bir belediye değil yatırımlarla büyüyen bir belediyeyiz. Kaynağımız ve imkanımız var iyi bir bütçe programı yapmış bulunmaktayız.