25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

'Kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz'

Başkan Erdoğan, Fırat’ın doğusuna yönelik Barış Pınarı Harekatı ile ilgili Batı’dan gelen tehditlere dikkati çekerek, “Artık geri adım atmayacağız. Fırat’ın batısında olduğu gibi doğusunu da terör örgütlerinden temizleyeceğiz” dedi. 

12 Ekim 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
'Kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz'

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 3. Parlamento Başkanları Konferansı Açılış Resepsiyonu’nda konuştu, çarpıcı mesajlar verdi. “Yaşadığımız sıkıntılar coğrafyamızın kaderi değildir, bu kötü gidişi durdurmak bizim elimizdedir” diyen Erdoğan, “Bu kadim coğrafyanın huzurunu, güvenliğini, esenliğini dünya barışının anahtarı olarak görüyoruz. Maalesef uzunca bir süredir bu kadim coğrafyanın en azından önemli bir bölümü acıyı ve sefaleti sırtlanmak zorunda kalmıştır” ifadesini kullandı. Türkiye’nin terörle mücadelede binlerce şehit verdiğini vurgulayan Erdoğan, “Çocukları, kundaktaki bebekleri, okulları, kütüphaneleri hedef almaktan çekinmeyen bir barbarlığa şahit olduk” dedi. 

MÜCADELEMİZ TERÖRLE   

Güvenlik olmadan barış, barış olmadan kalkınma olmayacağını ifade eden Erdoğan, “Kalkınma olmadan huzur ve refah olmaz. Huzur ve refah olmadan da toplumlar geleceğine güvenle bakamaz” sözlerini kaydetti. Erdoğan, şunları söyledi: “Kuzey Irak ve Suriye’de yürüttüğümüz terörle mücadele operasyonları asla bu ülkelerin toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarını hedef almıyor. Fırat’ın batısını olduğu gibi doğusunu da terör örgütlerinden temizleyerek hem sınırlarımızın güvenliğini temin edeceğiz, hem de ülkemizde Suriyelilerin kendi evlerine huzuru kalple geri dönmelerini sağlayacağız. Bizim bu mücadelemiz Kürtlerle değil, mücadelemiz terör örgütleriyledir.” 

GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

PYD, YPG ve DEAŞ’ın birer terör örgütü olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Ne yazık ki Batı, PKK’ya terör örgütü diyor ama onun yan kolları olan PYD, YPG’yi terör örgütü olarak kabul etmiyor. Biz Suriye’yi bölmeye değil, parçalamaya değil, orada tüm yaşayanların, hepsinin hukukunu korumak için orada yer almış bulunuyoruz. Bize sağdan soldan şu anda tehditler geliyor, bu gidişi durdurun diye. Sayın Trump’a da söyledim, diğerlerine de söyledim. Eğer bunu ‘durduracaksanız durdurun’ dedik size ama durdurmadınız. Şimdi biz kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz, artık geri adım atmayacağız” diye konuştu.

EVLERİNE DÖNECEKLER 

Sorunu kaynağında kurutma kararı aldıklarını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:“Kuzey Irak ve Suriye’de yürüttüğümüz terörle mücadele operasyonları asla bu ülkelerin toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarını hedef almıyor. Fırat’ın batısını olduğu gibi doğusunu da terör örgütlerinden temizleyerek hem sınırlarımızın güvenliğini temin edeceğiz, hem de ülkemizde Suriyelilerin kendi evlerine huzuru kalple geri dönmelerini sağlayacağız.” 

DOSTLARDAN  DESTEK BEKLİYORUZ

Erdoğan, Türkiye’nin tüm dostlardan Barış Pınarı Harekatı’na destek beklediklerini ifade ederek, “Öncelikle terör meselesinde ilkeli bir duruş sergilemek mecburiyetindeyiz. Bizim bu mücadelemiz Kürtlerle değil, mücadelemiz terör örgütleriyledir. Biz Suriye’yi bölmeye değil, parçalamaya değil, orada tüm yaşayanların, hepsinin hukukunu korumak için orada yer almış bulunuyoruz. 911 kilometre sınırımız olan ve Suriye rejiminin dahi kabul etmediği PYD-YPG’ye karşı attığımız adımı kesinlikle durdurmayacağız. Kim ne derse desin durdurmayacağız” şeklinde konuştu.