3 Mayıs 2025 Cumartesi / 6 Zilkade 1446

Konya 1 Kasım Seçim Sonuçları Öğren - Konya Partilerin Oy Oranları (Güncel Konya Sonuçları)

Konya seçim sonuçları gelmeye başladı. Oy oranları hızla geliyor. Konya güncel seçim sonuçları burada. 2015 Seçimleri Konya oy oranı, Konya seçim sonuçları ve Konya 1 Kasım Seçim Sonuçları Öğren burada.

1 Kasım 2015 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Konya 1 Kasım Seçim Sonuçları Öğren - Konya Partilerin Oy Oranları (Güncel Konya Sonuçları)

Konya seçim sonuçları gelmeye başladı. Oy oranları hızla geliyor. Konya güncel seçim sonuçları burada. 2015 Seçimleri Konya oy oranı, Konya seçim sonuçları ve Konya 1 Kasım Seçim Sonuçları Öğren burada. Seçim 2015 sonuçları 1 Kasım Konya ve diğer illerde neler oldu? Diğer iller gibi 1 Kasım Konya seçim sonuçları da sabırsızlıkla bekleniyordu. Başbakan Davutoğlu'nun da memleketi olan Konya'da seçim sonuçları merak ediliyor. 1 Kasım 2015 seçimlerinde AK Parti Konya'da birinci gelebilecek mi?

KONYA SEÇİM SONUCU ÖĞREN CANLI

Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde resmî adıyla 25. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin seçimi,Bu seçimde Konya ilinin 14 milletvekili seçilmiştir.Sonuçlar resmi verilerdir.Toplu sonuçlar resmi seçim sonuçlarına göre girilmiş olup,il bazlı sonuçlar YSK'nın SEÇSİS sistem sonuçlarına göre girilmiştir. 2011 Türkiye genel seçimleri'nde 14 milletvekili çıkarabilen Konya ilinin 11 milletvekili Adalet ve Kalkınma Partisi,2 milletvekili Milliyetçi Hareket Partisi'ne , 1 milletvekili Cumhuriyet Halk Partisi'ne aitti.Bu seçime katılım %88,04 oranlarında gerçekleşmişti.

Konya'nın İlçeleri: Karatay, Meram, Selçuklu, Ahırlı, Akören, Akşehir, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çeltik, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli, Güneysınır, Hadım, Kulu, Sarayönü, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhöyük ve Yunak'tır.

Tarihçesi: Konya ve çevresinde yerleşik düzen Prehistorik (tarih öncesi) çağdan başlar. Konya daha sonra Hitit, Frig, Lidya, Pers, İskenderun, Bergama, Roma, Bizans egemenliklerinde kalmıştır. 1071 tarihindeki Malazgirt Meydan Savaşı'ndan sonra Konya Selçuklular'ın eline geçen şehir 1097 tarihinden 1277 tarihine kadar aralıksız Anadolu Selçukluları'nın başşehri olmuştur. Konya, Selçuklular' dan sonra Karamanoğulları ve Osmanlı dönemlerini yaşamıştır.

Konya-Çatalhöyük: İlk ev mimarisi ve ilk kutsal yapılara ait buluntularıyla yazının (M.Ö.3200) bulunmasından önceki insanlık tarihine ışık tutan merkezlerden biridir. Sadece ülkemizin değil dünyada yemek kültürünün ilk defa başladığı ateşin kullanıldığı, tarımın yapıldığı ve yerleşik yaşama geçildiği merkez olarak tanınır.