26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Kurmayları Kılıçdaroğlu’nu sildi…

CHP’de ‘değişim’ diyen ekibi oluşturan Kılıçdaroğlu’nun yakın kurmayları, Genel Başkanlarını dışlayıp ayrı bir organizasyona imza attı. Parti içi muhalifler ‘Büyük Buluşma’ adı altında Malatya’da bir araya geldi.

STAR / ANKARA23 Eylül 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Kurmayları Kılıçdaroğlu’nu sildi…

CHP’de “değişim, yenileşme” diyen ekibi oluşturan Kılıçdaroğlu’nun yakın kurmayları, Genel Başkanlarını dışlayıp ayrı bir organizasyona imza attı. Malatya İl Başkanlığı, yenilikçi ekibin temsilcileri olarak görülen isimleri, “Büyük Buluşma” adı altında organize ettiği toplantıda bir araya getirdi. Toplantıya katılan isimler arasında, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel,  Genel Başkan Yardımcıları Aykut Erdoğdu ve Veli Ağababa, Genel Başkan Yardımcılığından istifa eden Selin Sayek Böke›nin aralarında olduğu 10 isim yer aldı.

İSYANCILAR BİR ARADA

CHP’de Kılıçdaroğlu’nun parti yönetimine taşıdığı isimlerin, son dönemde zaman zaman Genel Başkan Kılıçdaroğlu’ndan bağımsız çıkışları dikkat çekmişti. Bu isimlerden, Kılıçdaroğlu’nun, partinin ekonomi politikasını emanet ettiği ve parti sözcülüğünü de teslim ettiği Selin Sayek Böke, 16 Nisan referandumu sonrasında Kılıçdaroğlu’nun başkanlığındaki CHP yönetimini “yetersiz” kalmakla suçlayarak görevlerinden istifa etmişti.  Özgür Özel, Grup Başkanvekili olarak Kılıçdaroğlu’nun getirdiği bir isim. Meclis’te, diğer Grup Başkanvekillerinin yanı sıra CHP’nin öne çıkan yüzü olarak dikkat çekiyor. Veli Ağababa ve Aykut Erdoğdu da, yine Kılıçdaroğlu döneminde Genel Başkan Yardımcısı olarak parti yönetimine gelen isimlerden. Meclis kanadında Özgür Özel ve parti yönetimi kanadında Veli Ağababa ile Aykut Erdoğdu, parti politikalarına yaklaşımları konusunda bir biriyle paralel düşünceye sahip isimler olarak öne çıkıyor.

ŞEHİTLİKTE İÇKİYİ SAVUNDU

Aykut Erdoğdu, en son Çanakkale Şehitliği’nde CHP’lilerin içki içip dans etmesi sonrasında yaptığı açıklamalarla gündem olmuştu. Erdoğduu, “İçki içmek günah değildir. İçki içmek sosyal bir aktivite benim gözümde” demişti.  “Büyük Buluşma”ya ait afişte; CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, PM üyesi Kadir Gökmen Öğüt, İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Ankara Milletvekili Murat Emir, İzmir Milletvekili Murat Bakan, Çanakkale Milletvekili Bülent Öz ve Bursa Milletvekili Erkan Aydın yer aldı.  

DAVETTE GENEL BAŞKAN’IN ADI YOK

Partideki yenileşme söyleminde öne çıkan isimlerin Malatya İl Başkanlığı’nın düzenlediği “Büyük Buluşma” organizasyonunda boy göstermeleri dikkat çekti. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun adının geçmediği CHP amblemli afişlerde, partinin öne çıkan isimleri boy boy resimleriyle birlikte yer aldı. Parti politikalarının şekillenmesinde öne çıkan isimlerin Genel Başkan Kılıçdaroğlu’ndan ayrı bir organizasyonda bir araya gelmeleri dikkat çekerken, Kılıçdaroğlu’nun da bu durumdan büyük rahatsızlık duyduğu kaydedildi. Etkinlikle ilgili açıklama yapan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Cuma günü, büyük bir etkinlik gerçekleştiriyoruz , gerçekten çok önemli isimleri Malatya’da bu program kapsamında ağırlayacağız” dedi.