19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Günün Manşeti 31-07-2014

Melih Altınok, Gazze'deki ölümlere BM'nin ses çıkarmıyor. Zalimi kınaması gerekirken mazlumu kınıyor, Birleşmiş Milletler karaktersiz bir örgüttür dedi.

31 Temmuz 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:

Moderatörlüğünü 24 Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek'in yaptığı Günün Manşeti'nde değerlendirmelerde bulunan Türkiye Gazetesi Yazarı Melih Altınok, gündemdeki sıcak gelişmeleri değerlendirdi.

İşte Melih Altınok'un açıklamalarından bazı satır başları:

 

İSRAİL’İN GAZZE KATLİAMI

 

BM KARAKTERSİZ BİR ÖRGÜT

 

Melih Altınok: BM, Ölümlere, İsrail’in saldırılarına birleşmiş milleler ses çıkarmıyor. Birleşmiş milletler bunu üzerine de mi HAMAS’ı kınayacak? Hakikaten böyle düşünüyorum. BM karaktersiz bir örgüt! Ulusların yan yana gelip oluşturduğu bu sivil projeleri aslında çok işe yarayabilirdi. Ama o kadar kötü sınavlar verdik ki bir tane iyi sınavını hatırlamıyoruz. Bosna’da kötüydü, Afganistan’da kötüydü her yerde Ama burada artık dibine vurmuştur. Şu süreç içerisinde kınayamıyorlar anlarsınız da kalkıp birde mazlumu kınıyorlar.

 

DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR HAREKETİ GELİŞMELİ

 

Melih Altınok: Hamas’ı kınamak oradaki örgütleri kınamak hangi akla hizmet! Şu dünya beşten büyüktür hareketini biraz büyütmek gerekiyor. Beş tane söz geçen ülke güvenlik konseyinde veto hakkı olan, dünyanın geriye kalan 170-180 ülkesi bunların kurallarına tabi. Açıkça katliamlar var kendi ülkelerinde de Fransa’da Çin’de insanlar ayağa kalkıyor tepki veriyorlar bu zulmüme artık bu oyuna bir dur demek gerekiyor. Birleşmiş Milletler kocaman bir oyuna dönüşmüş durumda

Bu tarz konuşmalar yapıldığında Türkiye’nin ekseni mi kayıyor? Yüzünü doğuya mı dönüyor? Diyorlar ama bu rezillik bir medeniyetin göstergesi değil! Türkiye bu medeniyetten yana yüzünü ne kadar başka bir tarafa dönerse o kadar insanlığına yakınlaşacak. Tavrı da bundan yana BM’yi çok eleştiriyor. 

 

ORTADOĞU, LATİN AMERİKA KADAR DİK DURAMIYOR

 

Murat Çiçek: Karşısına dikilebilecek durabilecek ve yaptığınız katliamdır diyebilecek ülke sayısı bir elin parmakları denir ya O kadar bile yok artık! Ortadoğu’da İsrail Türkiye’yi niye sevmiyor? Sorusunun en basit cevaplarından bir tanesi “Rahat hareket etmesini engelleyen bir ülke var Türkiye” Türkiye hep İsrail’in vahşetine başkaldırdı. 2006’da Amerika’yla beraber başkaldırdı daha sonra bölgedeki ülkelerde başkaldırdı, sonraki saldırıda da tek başına direniyor. İsrail’in yapmış olduğu bu hukuksuzluğu tel başına duyuruyor. Bolivya bugün İsrail’i terörist devlet ilan etti. Hakikaten bravo! Dünya mali sistemini finans sistemini kontrol eden Arjantin iflas etmesine rağmen İsrail’e meydan okudu. Latin Amerika kadar dik duramıyor Ortadoğu’daki ülkeler. Beşibiryerdeyi saymıyorum zaten.

 

 

SÖZ BİTMİŞTİR, FİİLİ DESTEK GEREKİYOR

 

Melih Altınok: Bu süreç içinde İran’ın ve etrafındaki ülkelerin yapacağı bir şey yok mu? Allah aşkına, Anlayabilmiş değilim. Çıkıp sadece açıklamalar, kınamalar komşu ülkelerisiniz ya!  Çok sıkı destek vermeniz gerekiyor açık ve net destek verin artık. Terörist bir devletle muhatapsınız. Uluslar arası hukukun anlaşmalarına sadece siz uymayacaksınız. Bebelerin katledildiği yerde söz bitmiştir ve fiili destek vermek gerekiyor. Latin Amerika’yı çok tebrik ediyoruz. Bölge ülkelerinde Türkiye’nin aldığı risk Latin Amerika’ya göre çok çok fazla Türkiye’den gelen bir tepki Latin Amerika’dan gelen on tepkiyi karşılayacak nitelikte ve çok sert tepki veriyor. 

 

CEMAAT İSRAİL’İN FİİLİ MÜTTEFİKLİĞİNİ YAPIYOR

 

Melih Altınok: Türkiye’de siyasal iktidar içerde bir İsrail lobisiyle uğraşıyor. Birde içteki baskıyla uğraşıyor. Cemaatin İngilizce yayın yapan bir organı var. O gazete Allah’ın günü dış basına şunu veriyor: Türk hükümeti Antisemitist, içerde İsrail karşıtı politika izliyor. Ama aynı cemaatin Türkçe yayın yapan gazetesi de İçeriye dönük diyor ki: Jet yakıtı satıyorlar, Malatya’da üst kurulmuş gibi yalanlar söylüyorlar.

Birincisi, Türkiye’nin dışarıya satacak jet yakıtı falan yok! İkincisi İsrail’de bir rafineri var Türkiye oradan yakıt alıyor. Bunlar resmi rakamlar bunları girip resmi yerlerden öğrenebilirsiniz. Jet yakıtını ithal eden bir ülkeyiz biz Jet yakıtı ithal eden bir ülke nasıl jet yakıtı satacak Allah aşkına, eğer öyle bir imkânı varsa Türkiye yakıtı kendisi kullansın. İçerde Böyle işleyeceksiniz, dışarıda Antisemitisti diyeceksiniz. İsrail bu noktada yalnız değil! Dünyanın her yerinde bunların fiili müttefikleri var.