26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Ya millet ya zillet

Hükümeti hedef alan operasyona en güzel cevabı millet verdi. Türkiye'ye dönen Başbakan'ı on binler karşıladı. Erdoğan '17 Aralık operasyonları, milli iradeyedir. Burada bir tercih var. Ya millet ya zillet. 'Millet' diyenler kazanacak. Zillete talip olanlar yine kaybedecek' dedi.

25 Aralık 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:

Hükümeti hedef alan küresel tezgahı millet bozdu. 2 günlük ziyaretini tamamlayıp Türkiye'ye dönen Başbakan Erdoğan'ı Ankara'da on binler karşıladı. Başbakan Erdoğan'ın uçağı saat 21:00'da Ankara'ya indi. Başbakan Erdoğan'ı, havalimanında Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ, Beşir Atalay, bazı bakanlar, milletvekilleri karşıladı.

Soğuk havaya rağmen havalimanına akın eden on binlerce Ankaralı de Başbakan Erdoğan'ı, Büyük Şeref Salonu önünde bekledi. Kısa bir süre dinlenen Başbakan Erdoğan daha sonra oğulları yolsuzlukla suçlanan 3 bakanın da aralarında bulunduğu kabine üyeleriyle seçim otobüsünün üzerine çıkarak vatandaşlara hitap etti.

ÖNEMLİ OLAN YOL ARKADAŞLIĞI

Başbakan Erdoğan konuşmasında, konuşmasında operasyonun milleti hedef aldığını belirterek milli irade vurgusu yaptı. İşte Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları: Hafta sonu Karadeniz ziyaretinde binlerce kişiyle bir araya geldik. Onlarla kucaklaştık. Farklı bir muhabbetti. Daha sonra, Trabzon'dan Pakistan'a gittik. Tabii Pakistan'a gidip de Mevlana aşığı Muhammed İkbal'i ziyaret etmeden olur mu ve bakın Muhammed İkbal ne diyor, 'ben' diyor 'sana yol sormuyorum, arkadaş soruyorum. Yol arkadaşı yoksa yol neye yarar.' Evet, önce refik, sonra tarik. Önce yol arkadaşı sonra yol. Yol arkadaşınız olmadıktan sonra yolun ne anlamı var. Biz bu yola böyle çıktık.

ZİLLETE TALİP OLAN KAYBEDECEK

Biz milletimize aşık olduk, milletimizi sevdik. Hele hele şu 17 Aralık'ta hükümetimize karşı yapılan bu operasyonlarda, bilesiniz ki bunun perde arkası milli iradeyedir, milletedir. Ben, şimdi şöyle bir şey söylüyorum burada, bir tercih var. Nedir o, biliyor musunuz? Ya millet ya zillet. İnanıyorum ki 'millet diyenler' kazanacak. Zillete talip olanlar yine kaybedecek

'İn' de inelim 'gir' de girelim

Başbakan Erdoğan'ın konuşması sık sık, 'Türkiye seninle gurur duyuyor', 'Dik dur eğilme, dualar seninle', 'Dik dur eğilme, bu millet seninle' sloganlarıyla kesildi. Erdoğan'ın konuşmasını yaptığı alanda vatandaşların açtığı 'ABD'den very bad dua, ümmetten sana hayır dua', 'Bugün karanlık Taraf'ta gizlenenler Zaman'la birer birer tükenirler', '(İn) de inelim, (Gir) de girelim' yazılı pankartlar dikkati çekti.

Bedduaya lanet duaya davet

Müslümanların beddua ile değil, duayla emrolunduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan 'Bize Bosna'nın, Şam'ın, Kahire'nin, 76 milyonun duaları yeter. 'Bedduaya lanet, duaya davet' diyorum' dedi

Ben size hep şunu söylüyorum. Bize Bosna'nın duaları yeter. Bize Şam'ın duaları yeter. Bize Kahire'nin duaları yeter. Bize Bağdat'ın duaları yeter. Bize Myanmar'ın duaları yeter. Bize 76 milyonun içerisinde o başı yaşmaklı, gözü yaşlı ninelerin duaları yeter. Bu akşam buradan bir şey daha söylüyorum, 'bedduaya lanet, duaya davet' diyorum. Biz bedduayla değil, duayla emrolunduk. İnananlar birbirlerine karşı duayla emrolunmuşlardır, bedduayla değil. Dolayısıyla biz bu yolda bugüne kadar hep millete efendi olmak için değil hizmetkar olmak için mücadele verdik.'

İşte şu 11 yılda Türkiye'yi nereden nereye getirdiğimiz ortada. Açık ve net söylüyorum, milletin, tüyü bitmemişin yetimin hakkını eğer milletin kasasından, kesesinden alan varsa bunun hesabını biz de sorarız, hukuk da sorar. Bunun hesabını ana muhalafetin genel müdürü soramaz. Önce o genel müdürlük yaptığın dönemlerin hesabını versin ve onun hesabını veremeyenler Rahşan affıyla dışarıda gezenler, bunun hesabını soramaz.'

Tuzaklara düşmeyeceğiz

Onlar tuzakları kurmaya devam etsinler ama halkın ve hakkın tuzağından daha güçlü tuzak yoktur. Onun için sabırlı olacağız. Biz, bu tuzaklara düşmeyeceğiz. Çalışmaya, daha çok çalışmaya, daha çok kenetlenmeye gayret edeceğiz ve benim sizden bir ricam var, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Öyleyse sizi bu anlamlı buluşmada, buraya gösterdiğiniz ilgi ve alakada şahsım, bakan arkadaşlarım, milletvekili arkadaşlarım adına kalbi duyularla selamlıyorum. Unutmayın, 30 Mart bir milattır. Onun için çok gayret. Geceniz mübarek olsun. Geleceğimiz hayırlı olsun. Birliğiniz daim olsun.