24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Milletin gözünden 15 Temmuz: Ölmezsem gurur, ölürsem şeref duyacaksınız

Türkiye'nin bağımsızlığını, ekonomisini ve istikrarını hedef alan Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin üzerinden tam 5 yıl geçti. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sızan FETÖ'cüler, 15 Temmuz 2016'da Boğaziçi Köprüsü'nde milletin silahlarını yine millete çevirmişti. Burada 2'si polis 34 kişiyi şehit eden hainler, milletin sarsılmaz inancını topla, tankla sindiremedi. Peki, o gece insanların üzerine gözünü bile kırpmadan mermi yağdıran hainler başarılı olsaydı, Türkiye nasıl bir sabaha uyanacaktı? Vatandaşlar hem bu sorunun cevabını hem de o kanlı gecede yaşadıklarını star.com.tr'ye anlattı.

15 Temmuz 2021 Perşembe 22:55 - Güncelleme:

Türkiye'nin başta askeriye ve emniyet olmak üzere birçok kurumuna sızan ve demokratik yönetimi rafa kaldırmayı hedefleyen Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçti.

Bir asır önce "Çanakkale geçilmez" diyenlerin evlâtları bu kez de İstanbul Boğazı'nı tuttu, canlarını hiçe sayarak namlunun önünde durdu.

251 kişiyi şehit eden FETÖ'nün kanlı darbe girişimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Türkiye'nin dört bir tarafında demokrasiye sahip çıkmak adına meydanları dolduran vatandaşların desteğiyle bertaraf edildi.

Milletin gözünden 15 Temmuz: Ölmezsem gurur, ölürsem şeref duyacaksınız

O karanlık ve kanlı geceyi aydınlık bir sabaha kavuşturan kahramanlarımızı bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.