16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

'Modern Gaziemir için yola çıktık'

AK Parti Gaziemir Belediye Başkan adayı Yılmaz “Hizmet etmek için yola çıktık” dedi ve ekledi: Projelerimizle ilçemizi daha yaşanır bir yer haline getirmek için canla başla çalışacağız.

ATAKAN ŞEN - İZMİR20 Mart 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
'Modern Gaziemir için yola çıktık'

Cumhur İttifakı AK Parti Gaziemir Belediye Başkan Adayı Nazmi Yılmaz, projelerini Star Gazetesi’ne anlattı. Herkesi kucaklayan çok iyi bir ekiple yola çıktıklarını söyleyen Başkan adayı Yılmaz “Var gücümüzle Gaziemir’e hizmet için yola çıktık. 1 Nisan’da herkesin belediye başkanı olacağım, herkese eşit mesafede hizmet edeceğim. Bu yerel seçimlerden sonra vatandaşlar isteklerini yapabilecek. Biz de modern Gaziemir için yola çıktık” diye konuştu. 

AK Parti Gaziemir Belediye Başkan adayı Nazmi Yılmaz, önceliklerinin ilçe halkının mutluluğu olduğunu söyledi. 

KÜÇÜK ESNAFA DESTEK

Küçük esnafa yönelik alışveriş günleri düzenleyeceklerini belirten Yılmaz ‘’Gerçek ihtiyaç sahiplerine ücretsiz gıda ve kıyafet alabilecekleri sosyal market açılacak. Belirli dönemlerde kapalı pazaryerlerinde bit pazarı etkinlikleri düzenleyeceğiz. Böylece halkımızla küçük esnafımızı farklı platformlarda bir araya getireceğiz. Halkımızı büyük marketlerden değil esnafımızdan alışveriş yapamaya teşvik edeceğiz. Kamu yararı gözeten sivil toplum örgütleri merkezi kuracağız. Her vatandaşımızın en az üç adet sivil toplum örgütüne üye olmasını ve en az bir tanesinde aktif olmasını teşvik edeceğiz’’ şeklinde konuştu. 

GELİŞMİŞ PROJELER 

Özellikle Sarnıç piknik alanı ve çevresinde yapılacak düzenlemeler ile bu bölgede doğa parkı oluşturacaklarını ifade eden yılmaz ‘’Park İzmir’in nefes alacağı yaşam alanına dönüşerek, gençlere hizmet verecek kamp alanlarını da bünyesinde barındıracaktır. Sarnıç Ormanları içerisinde karavan turizmine hizmet verecek alanlar oluşturulacaktır. Şahin Tepesi’nin revize edilmesiyle kent nefes alabilecek. İnsanlar burada neşeli vakit geçirecek” değerlendirmesinde bulundu. 

TRAFİK SORUNU BİTECEK

Yeni çevre yolu projesi ile Gaziemir, Adnan Menderes Havalimanı kavşağı ile Karabağlar Aktepe kavşağı birbirine bağlanacağını belirten Yılmaz ‘’İki nokta arasında, Gaziemir yerleşim bölgesi ve Ege Serbest Bölgesi arkasından bağlantı sağlayacak olan çevre yolu, 6.7 km uzunluğunda olacak ve 6 adet kavşaktan oluşacak. Çevreyolunun tamamlanmasıyla birlikte; Akçay Caddesi’ndeki trafik büyük ölçüde azalacak. Serbest bölgeden çevre yoluna giriş-çıkış yapan tırlar yeni çevre yoluna yönlendirilecek. Batıdaki konut bölgelerinin (Irmak, Gazi, Yeşil, Atıfbey, Sevgi, Gazikent mah. ve EVKA-7), Karabağlar ve İzmir merkez ile bağlantısı artacak. Kuzeyde bulunan Aktepe, Emrez Mahallerinin merkez ile olan kopuklukları giderilecek’’ dedi.

HEDEF SIFIR ATIK

İzmir’in bütününde her yıl çıkan depolanan 6 milyon 620 bin tonluk katı atığın bertarafına yönelik ayrıştırmanın ilk adımı olan, yerinde ayrıştırma bilincinin ilçede, yaşama girmesi için bilinçlendirme çalışmaları yapılacağını belirten Yılmaz ‘’Akıllı çöp konteynerleri ve modern çöp toplama sistemi kurulacak. Atık yönetiminin en temel unsurunun atıkların kaynağında ayrışması olduğunu söylemeliyiz.‘’ dedi.

AKILLI MEYDAN ÇALIŞMASI

Gaziemir meydanının ortak akıl ile halkın önerileri doğrultusunda, ilçenin sembolü haline geleceğini ifade eden Başkan adayı Yılmaz ‘’Tüm park ve oyun alanlarının aydınlatmasını yapacağız ve kamera ile izlenmesini sağlayarak ailelerimizin ve çocuklarımızın güvenliğini sağlayacağız. İki mezarlık oluşturulacak. Doğa parkı içerisinde; Çocuklar için oyun alanları ve trafik eğitim alanları, bisiklet ile yürüyüş yolları, gölet, sergi alanları, eğitim ve kamp alanları, engelsiz yaşam alanları ve spor alanları yapılacak” ifadelerini kullandı.