27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Muammer Güler: Onlara hakkımı helal etmiyorum

İçişleri Bakanlığı devir teslim töreninde Muammer Güler görevini Efkan Âlâ’ya devretti.

26 Aralık 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Muammer Güler: Onlara hakkımı helal etmiyorum
17 Aralık operasyonuna ilişkin konuşan Güler, 'Hukukun her zaman egemen olmasını bekliyorum. Keşke bu hançeri başkaları vurmuş olsaydı. Onlara hakkımı helal etmiyorum' dedi.

Törende ilk konuşmayı yapan Güler'in açıklamaları şöyle...

"Dönem içerisinde çözüm sürecinin bütün bu yaşanan olaylar içerisinde çok değerli bir anlamı vardır. Bunlar çözüm sürecine yönelik gerçekleştirildi. Çözüm sürecinin ısrarla sürdürülmesi, ülkede huzur için ve anaların gözyaşlarının akmaması için gereklidir. Seçim süreci vardır önümüzde, yeni bakan bununla ilgili önemli işler yapacaktır. 17 Aralık'ta görevden affımı istemiştim, Başbakanımız gereken yapılacaktır demiştim, bugün de yazı olarak affımı istedim.



Değerli arkadaşlarım, çok kısa şekilde son yaşanan olayla ilgili görüşlerimi de bu vesileyle söylemek isterim. Özellikle soruşturmanın niteliğiyle, işleme konuluş tarzıyla, bir siyasi mühendislik projesi olması, adli işlemden önce bir şantaj operasyonu olması sebebiyle görüşlerimi belirtmiştim. Ancak hiçbir gayrimeşru faaliyet içinde olmam, 41 yıllık hayatımda da olmadım. Temsilcisi olmaktan onur duyduğum Mardinlilere, aileme, arkadaşlarıma, bütün bu olanların incelenmesi için söz veriyorum. Beklediğimiz tek şey kanuna, hukuka uygun, kanuni delillerle yapılmış tuzaklanmamış dosyaları bekliyorum. Soruşturmaya hiçbir dahlimiz olmamıştır. Ancak kamuoyu bu operasyonun hangi amacı gerçekleştirmek için kullanıldığını da yakından bilmektedir. Elbette devletteki hizmette devamlılık esastır. Ben hukukun her zaman egemen olmasını ve herkesin de buna uymasını özellikle bekliyorum. Beni bu göreve layık gören sayın Başbakanımıza, sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum, Mardinlilere, arkadaşlarıma, valilerimize, bütün çalışma arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum.


*
"ONLARA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM"

Son sözüm şudur, keşke bu operasyonla bizleri bu temsile, daha önce de ifade ettim, bu yanlış hareket başka yerden gelseydi, bu hançeri başkaları vursaydı. Onlara hakkımı helal etmediğimi söylüyorum ama fedakar çalışanlarımıza da haklarını helal etmelerini söylüyorum. İnşallah Türkiye bir daha bu sıkıntı yaşanmayacaktır. Eğer bir kahır çekilecekse onu çekmeye hazırız."

Muammer Güler’in açıklamalarının ardından sözü yeni İçişleri Bakanı Efkan Âlâ aldı. Ala şunları söyledi:

“Türkiye son 11 yıl içerisinde bölgesinde başka ülkelerin gıpta ettiği bir ekonomik sosyal politik gelişme göstermektedir. Bu coğrafyada bu gelişmeler istikrarlı olunca, çeşitli odakların saldırısı da beklenmedik değildir. Biz Sayın Başbakan’ın liderliğinde kadro olarak elimizden geleni yapıyoruz.

SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ

Türkiye’nin kalkınması ve gelişmesi için elimizden geleni yapacağız. Kalkınmaların çoğaldığı dönemlerin hemen ardından siyasi istikrara yönelik saldırıların gelmesi normal. Bizim üzüldüğümüz şey milletimize ödettirilen gereksiz maliyetlerdir. Yoksa Türkiye hak ettiği tarihine yakışır bir ivmeyi yakalamıştır. Sorunlarımı yok mu olur çözeceğiz, O irademiz de var. Devam edeceğiz. Biz sorunsuz bir Türkiye vaat etmedik ama sorunlarını çözebilen bir yönetim vat ettik.

Sayın Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza ve milletimize karşı mahcup olmamayı diliyorum yüce Allah’ımızdan. Ümit ediyorum ki arzu ettiğimizden daha kısa sürüde Türkiye gelişmesini devam ettirecektir.”