20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Müezzinoğlu: Buna millet de hukuk devleti de razı olmaz

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul merkezli operasyona ilişkin, 'Hukuk devletlerinde yanlış yapanın hesabını hukuk sorar, sormalıdır ve bunun yolu açık olur. Ama birileri yanlışlıkları bir sepete toplayarak veya 'yanlışlıklar' gibi göstererek, birbiriyle alakası olmayan birçok konuyu aynı sepette büyük bir organizasyonla bunu yapıp da bir siyasi iktidarı ve milli iradeyi zedeleyecek boyuta taşırsa buna millet de razı olmaz, hukuk devleti de razı olmaz' dedi.

AA26 Aralık 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Müezzinoğlu: Buna millet de hukuk devleti de razı olmaz
Bakan Müezzinoğlu, beraberinde AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin ile Vali Erdal Ata'yı makamında ziyaret etti.

Ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, "kabine değişikliği" ile ilgili görüşünün sorulması üzerine " Kabine değişiklikleri başbakanımızın tasarrufudur. İhtiyaç duyduğu her zaman her an yapabilir. Bu hükumet etme dinamikleri için zaten olmazsa olmazıdır. O nedenle ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını yeni gelen arkadaşlarımızla birlikte başarılı hizmetler yapmayı temenni ediyorum" diye konuştu.

Değişiklik sonrası Fatma Şahin'in de devir teslim yapacağını ifade eden Müezzinoğlu, "Ama tabi kabine değişiklikleri işin tabiatında vardır, olmalıdır ve dinamikleri için gereklidir" dedi.

Müezzinoğlu, "İstanbul merkezli operasyon" ile ilgili görüşünün sorulması üzerine şöyle konuştu: "Hukuk devletlerinde yanlış yapanın hesabını hukuk sorar, sormalıdır ve bunun yolu açık olur. Ama birileri yanlışlıkları bir sepete toplayarak veya yanlışlıklar gibi göstererek, birbiriyle alakası olmayan birçok konuyu aynı sepette büyük bir organizasyon bunu yapıp da bir siyasi iktidarı ve milli iradeyi zedeleyecek boyuta taşırsa buna millet de razı olmaz, hukuk devleti de razı olmaz. Millet iradesiyle gelen siyasi iktidarda buna razı olmaz. Bu oynanan senaryoları bu millet çok yaşadı, çok da ağır bedellerini ödedi. Yani 1960'daki darbenin ağır bedelini bu millet ödedi. 80 darbesinin ve 28 Şubat'ın ağır bedellerini bu millet ödedi."

AK Parti iktidarı döneminde gerçekleşen "Danıştay saldırısı" senaryosunun millete sunuluş şekline ve perde arkasının ortaya çıkışına değinen Müezzinğlu, "İki kişiden birinin oyunu almış bir siyasi parti 2007 seçimlerinden çıkmış, 2008'de bu partiye 'laiklik elden gidiyor' diye kapatma davası açıyorsunuz. 2008'den bu yana 5 yıl geçti, ülkemizde laiklik elden mi gitti?" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti'nin o gün kapatılması halinde "Bu ülkede milli iradeden ve istikrardan bahsedebilecek miydik" diye soran Müezzinoğlu, şöyle devam etti: "3. boğaz köprüsünün, 3. havaalanının hayallerini kurabilecek miydik? Marmaray'ı açabilecek miydik? 2023 hedeflerine bu milleti taşıma dinamiklerimiz olabilecek miydi. Böyle bir milli iradeyle çelik çomak oynar gibi oynayan bir anlayışta hukuk devleti, demokrasi, sandık diye bahsedebilmek mümkün olur mu? Kim hangi yanlışlığı yaptıysa kim hangi yasa dışılığı yaptıysa kim hangi rüşveti aldıysa yakalansın ama o çantaları veya o kutuları 14 ay takip edip de hiç alakası olmayan sepetin içine koyup hükumete asrın yolsuzluğu deniliyor.

11 yıl önce 50 milyar dolar banka hortumlanmasına asrın yolsuzluğu demeyen bir anlayış, bugün daha ne olduğu belli olmayan henüz daha milletin önüne ve hukukun önüne 'şu fotoğraftır' diye gösterilmeyen bir hadisede asrın yolsuzluğu diyerek siyasi iktidarı, hükumeti ve onun başbakanını yıpratma kampanyası istikrarı bozmak değil de nedir?"

Milletin, burada oynanan oyunları, tarihi geçmişte çok bedeller ödediği için artık kolay ve iyi okuduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, "İnşallah bu senaryoları tutmayacak. İster içeriden gelsin ister dışarıdan gelsin. Biz ne diyoruz AK Parti yolsuzluk yapıyorsa işte sandık geliyor. AK Parti'den birileri de yanlış yapıyorsa hukuk, herkese yaptığı gibi gereğini yapsın" dedi.

Müezzinoğlu, Erdoğan Bayraktar'ın Başbakan Erdoğan ile ilgili açıklamasına ise "Herkes kendisine yakışanı yapar. O da kendisine yakışanı yapmış" şeklinde değerlendirdi.