İşte programdan öne çıkanlar:
DÜN GÖRMEYEN GAZETELER BUGÜN KATLİAMI GÖRDÜ MÜ?
Melih Altınok: Dün Birgün gazetesi hiç görmemişti, bugün görmüş.. Ama nereden görmüş? Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un Lavrov'un 'İddialar titizlikle incelensin.. Ama Suriye'deki görüntüler kuşkuları gidermedi' açıklamasını görmüşler..
55 bin fotoğraf.. Dün Avrupa Konseyi Başkanı, Başbakanla yaptığı ortak basın açıklamasında, "Artık delile falan ihtiyacımız yok.Artık birşey görmek istemiyoruz" dedi. Bu iş bu kadar net artık. Ama BirGün gazetesi tabi ki bir sembol.. Bu ülkede küçük de olsa bazı kesimlerin duygularını yansıtıyor. Yan dün görmeyip de bugün görmelerinin nedeni önemsememeleri ve görecekleri zaman da Esad'ın, Rusya'nın ve İran'ın bakış açısıyla önemsiyorlar.
Cumhuriyet Gazetesi de dün görmeyen gazetelerdendi. Hani yetişmemişti ya(!) baskıları, bugün yetişirdi ama bugün de tek satır yok. Senin dediklerini (Murat Çiçek'e söylüyor) haklı kılan bir tek Milli Gazete var. Dün geç girmişler demek ki hakikaten. Bugün yayınlamışlar ilk sayfadan dünkü katliam fotoğraflarını. Dolayısıyla herkes tavrını çok açık ortaya koyuyor. 11 bin kişinin katledildiğine dair 55 bin fotoğraf var ve bunlara önemsiz diyorlar..
Bugün ve Zaman gazeteleri dün küçükçe görmüşlerdi. Bugün de aynı şekilde değerlendirmişler. O yüzden dünkü tavır neyse bugün de aynı şekilde devam ediyor.(www.yirmidorthaber.com)
KABUL EDİLEBİLECEK BİRŞEY DEĞİL
Murat Çiçek: Kabul edilebilecek birşey değil. Dün Başbakan Erdoğan da Brüksel'de yaptığı konuşmalarda özellikle bu konulara değindi. Suriye'de yaşananların artık kabul edilemez noktaya geldiğini belirtmişti. Barroso ile yapmış olduğ basın toplantısında da Avrupalı liderler de artık kanıt görmek istemediklerini söylediler. Bunlar sistematik bir şekilde işkence yaptığının ve bu konuyla ilgili bir yargılama olduğu zaman direkt sorumlu tutulabilecek fotoğraflar.
O MUHBİRLERİNİ DEĞİŞTİRSİNLER ARTIK
Murat Çiçek: Buradan savcılara bir tavsiyede bulunalım mı? Tırlarda silah olduğuyla ilgili kaç tane ihbar alıyorlar ya hani.. O muhbirlerini de değiştirsinler artık. Başka yapacak bir şey yok çünkü aradıklarından hiç birşey çıkmıyor.
Melih Altınok: Hakikaten yani. Bir tanesinde bile mi bir şey çıkmaz.. Ama çok eminler.. Silah var diyor adamlar!
Murat Çiçek: Ama buradaki esas amaç şu.. Mesele biraz da bu algıyı oluşturmak. Yani Türkiye'nin El Kaide'ye (ki El Kaide'nin Esad'ın dayanağı olduğunu dünya alem biliyor) yakınlığı meselesiyle en azından 'izi kalsın' mantığıyla hareket ediliyor ki özellikle bunlar söyleniyor.