26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Ömer Çelik:Bu durum öncekilerden farklı

Murat Çİçek'in sunduğu Moderatör Hafta sonu programına Ömer Çelik Konuk oldu

27 Temmuz 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:

Ömer Çelik'in açıklamalarından satırbaşları...

 

24 saatlik ateşkesin ardından İsrail yeniden o vahşetini saldırganlığını gösterdi, Gazze’yi bombalamaya başladı, 1049 şuana kadar ölü sayısı nasıl değerlendirmek lazım nasıl görüyorsunuz Gazze’yi?

 

BU DURUM ÖNCEKİLERDEN FARKLI

 

Bu kara harekâtı gidişatıyla öncelilerden farklı durum arz ediyor. Geçmişte de pek çok kara harekâtı oldu, İsrail’in ahlaksız saldırıların pek çok örneği gözüktü 19822deki ne biraz benziyordu bu yaşananlar. O zamanda bir Londra büyükelçisinin öldürülmesinden sonra başlamıştı.

 

İSRAİL BİR BAKIMA BATI ÜLKELERİNİ TEHDİT EDİYOR

 

İsrail hiçbir uluslararası kuralı dikkate almadığını her aman rahatlıkla bunu çiğneye bileceğini çok açık bir şekilde gösteriyor. İsrail bir bakıma kendisini destekleyen batı ülkelerine var eden bir takım uluslararası kodları da yok etmeye her an hazır olduğunu gösteriyor.

 

RESMEN SOYKIRIMA DÖNÜŞTÜ

 

Bu sefer bir farklılık var. Bu resmen bir soykırıma dönüşmeye başladı. Elimizde istatistikler var bazı aileler tümüyle yok oluyor, kadınların ve çocukların olduğu bazı mahalleler defalarca bombalanıyor. Mesele tünelleri yâda orada atılan roketleri de aşmış durumda.

 

Bir takım insanlar çıkıyorlar Gazze’nin bombalanmasını alkışlıyorlar, bunu bir sinema salonunda seyreder gibi seyrediyorlar, yâda bir milletvekilleri çıkıyor kadınların anneleri, çocukların öldürülmesi gerektiğini söylüyor. Biz bütün bunlarla ilgili özür dileyen her hangi bir kesim gördük mü resmi kesimlerden? Yok!