24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Nihat Zeybekci'den operasyon yorumu

Ekonomi Bakanı Zeybekci, '17 Aralık'ta yapılmaya çalışılan şey, Türkiye'nin kulağına vızıltı gibi gelir. Bu ülkenin, bu milletin kulağına vızıltı gibi gelir' dedi.

AA27 Aralık 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Nihat Zeybekci'den operasyon yorumu
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Delikliçınar Meydanında halka hitap etti. Türkiye'nin ilk duble yolunun Aydın-Denizli arasında yapıldığını hatırlatan Zeybekci, bu yatırımların Denizli'ye verilen önemin göstergesi olduğunu belirtti.
 
 
Konuşmasında gündemdeki konuları da değerlendiren Bakan Zeybekci, Türk milletinin tarihi boyunca asla "aman" demediğini, asla ve asla teslim olmadığını bildirdi.
 
 
Kimsenin, bu milleti dizlerinin üzerine çöktüremediğine işaret eden Zeybekci, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
 
"Bu millet, Anadolu'da destanlar yazdı, bu millet Çanakkale'de destanlar yazdı, daha iki gün öncesi yeniden andık, bu millet Allahuekber dağlarında destanlar yazdı, milyonlarca şehit verdik ama asla 'aman 'demedik. Kurtuluş Savaşını verdik, yokluklar kıtlıklar gördük. 60 darbelerini gördük, 12 Mart muhtıralarını gördük, 80 ihtilalini gördük, 28 Şubat zulümlerini gördük, 27 Nisan denemelerini gördük, neler görmedik. Türkiye'nin en büyük iktidar partisini kapatmaya kalktılar, onları da gördük. Bugünlerde gördüğümüz şeyler, 17 Aralık'ta yapılmaya çalışılan şey Türkiye'nin kulağına vızıltı gibi gelir. Bu ülkenin, bu milletin kulağına vızıltı gibi gelir.
 
 
Bunlara biz şöyle diyoruz, 'yel, dağdan ne koparır ki'. Biz dağ gibiyiz Allah'a şükürler olsun. Başbakanımızın liderliğinde, onun önderliğinde dağ gibiyiz. Sizlerin duasıyla ve sizlerin destekleriyle göreceksiniz Türkiye'miz önümüzdeki haftadan itibaren her şeyi ile çok daha başka bir yere gidecek. Bunlar doğum sancıları... Demokrasimizin evrensel standartlarda bir noktaya gelmesinin sancıları, hukukumuzun, hukukun üstünlüğü ilkesinin evrensel standartlarda bir noktaya gelmesinin sancıları. Ekonomimiz ki bugün dünyanın parmakla gösterdiği güçte bir ekonomimiz var. Bu da ekonomimiz için güzel testlerden bir tanesi olacak."
 
 
Gelişmeleri merak etmemelerini isteyen Zeybekci, "Biz şunu söyledik. Dedik ki her kim ki bu milletin iradesine elini uzattı, her kim ki bu ülkede milletin malına elini uzattı, onların hesabı mutlaka ve mutlaka sorulacaktır. Başbakanımızın dediği gibi, 'her kim ki bu millete ininden yan gözle baktı, onların inlerine kadar girilecektir" diye konuştu.