29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Otelde adaylık pazarlığı! Meral Akşener ''Noter masası''na döndü

Altılı Masa'da yapılan pazarlıklar sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı'nın toplantısına katılma kararı aldı.

6 Mart 2023 Pazartesi 15:33 - Güncelleme:

Millet İttifakı cephesinde bugün hareketli saatler yaşandı. Bu kapsamda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş İYİ Parti Genel Merkezi'ne ziyarette bulundu. Görüşme sonrası iki başkan gazetecilere açıklama yaptı.

İmamoğlu, 'Bugün bu ziyaretimizi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bilgisi ile gerçekleştirdik. Biz Türkiyemizin depremle birlikte zor günler geçirdiğini ve milletimizin geleceği için de altılı masanın önemli olduğunun bilincindeyiz, bu yüzden de bugün buradayız.' dedi.

Yavaş ise 'Bizler Millet İttifakı'nın belediye başkanlarıyız. Önümüzde seçim var ve milletimizin ayrılığa tahammülü yok. Tekrar bir araya gelinmesi arzusu milletimizin arzusuzudur. Bizde bugün bunun için bir araya geldik.' ifadelerini kullandı.

İmamoğlu ve Yavaş'ın İYİ Parti'ye ziyaretinin ardından Millet İttifakı toplantısı 2 saat ertelendi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir otelde görüşme gerçekleştirdi. Toplantıda İmamoğlu ve Yavaş da yer aldı.

Toplantının ardından açıklamada bulunan İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, Akşener'in milletin iradesi ve isteği doğrultusunda en başından bu yana verdiği mücadelenin gereği olarak bir öneri getirdiğini aktardı. Zorlu, şunları kaydetti:

"İki değerli Büyükşehir Belediye Başkanımızın icracı, yetkili cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları konusunda, az önce Sayın Genel Başkanımızla Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bir görüşme gerçekleştirdiler.

Şu an itibarıyla Genel Başkanımız birazdan Saadet Partisi'nde gerçekleşecek Millet İttifakı toplantısına katılma kararı almışlardır. Milletimize hayırlı olmasını diliyorum."