19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Öz, ABD’ye kırmızı hattan bağlıymış!

FETÖ’cü hainlerle irtibatları ortalığa saçılan ABD sessizliğini 84 gündür sürdürürken, Çağlayan Adliyesi’nde inanılmaz bir skandal daha ortaya çıkarıldı. Firari Zekeriya Öz’ün güvenli bağlantı sağlayabilmesi için ABD Başkonsolosluğu ile adliye arasında kırmızı hat kurulduğu belirlendi.

KEMAL GÜMÜŞ28 Eylül 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Öz, ABD’ye kırmızı hattan bağlıymış!

 

FETÖ’cü polislerinin İstinye’deki ABD Başkonsolosluğu’yla ilişkileri ortaya çıkaran İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı şimdi de örgütün yargı ayağının başkonsoloslukla irtibatlına ulaştı. Savcılık ABD Başkonsolosluğunda çalışan Metin Topuz’un FETÖ’nün firari savcısı Zekeriya Öz’le 17-25 Aralık yargı darbesi sürecinde yoğun görüştüğünü belirledi. Öz’ün ABD Başkonsolosluğu’yla irtibat için adliye santralına kayıtlı olmayan özel bir ‘kırmızı hat’ döşediği tespit edildi.   

ÖNEMLİ İPUÇLARI VAR

İstanbul Başsavcılığı’nca yürütülen 17-25 Aralık yargı darbesi girişimi soruşturmasında FETÖ’cü polis müdürlerinin kumpas talimatını kimden aldığına yönelik araştırmada önemli bir gelişme daha yaşandı. Tutuklu FETÖ’cü polis müdürleri Yakup Saygılı, Nazmi Ardıç, Mahir Çakallı ve Emniyet Amiri Mehmet Akif Üner’in telefon trafiği araştıran savcılık önemli bir ipucu elde etti. Savcılık, şüphelilerin ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’nda görevli Metin Topuz ile yoğun bir şekilde telefonla görüştüğünü tespit etti. Savcılık FETÖ’nün yargı ayağının da ABD ile yoğun ilişkide olduğunu belirledi. Firari eski savcı Zekeriya Öz’ün de ABD Başkonsolosluğu’yla irtibatı tespit edildi. Zekeriya Öz’ün güvenli görüşebilmesi için ABD Başkankonsolosluğu’yla Çağlayan Adalet Sarayı’nın santraline kayıtlı olmayan özel bir hat kurulduğu ortaya çıkarıldı. Öz’ün ABD Başkonsolosluğu’ndan Metin Topuz ile görüşmeleri belirlendi. Metin Topuz’un sadece 17-25 Aralık yargı darbesi mimarı müdürlerle değil aynı zamanda ABD ile İstanbul Başsavcılığı arasında da aracılık yaptığı ortaya çıktı. FETÖ’nün Amerikalılarla inrtibat görevlisi Topuz’un, Zekeriya Öz ile de 2011-2014 arasında pekçok kez görüştüğü belirlendi. ABD Büyükelçiliği’nde personel kaydı bulunan Topuz’un, telefon görüşme trafiği kayıtlarına göre, 17-25 Aralık yargı darbe girişiminin yanı sıra Gezi provokasyonu öncesi de FETÖ’nün polis amirleri ile defalarca görüştüğü öğrenildi. Taraflar arasında kısa mesaj trafiği de yaşandı.

84 gündür FETÖ sorusuna suskun

ABD Ankara Büyükelçiliği, başsavcılığın 17-25 Aralık yargı darbesi, MİT tırları ihanet operasyonu ve 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ’cülerin ABD Başkonsolosluğu ve elçilikle yaptığı telefon görüşmeleriyle ilgili sorularına sessiz kaldı. ABD Büyükelçiliği savcılığın ısrarlı taleplerine rağmen sessizliğini sürdürmesi dikkat çekiyor. Elçilik, savcılığın  MİT tırlarının durdurulması olayını organize eden FETÖ imamları Bayram Andaç ve Muharrem Gözüküçük’ün, ABD Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu ile telefon görüşmeleri hakkındaki sorularına 84 gündür cevap vermedi. 15 Temmuz darbe girişiminin kilit ismi firari Adil Öksüz›ün de darbe girişiminden 6 gün sonra ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu tarafından telefonla arandığı belirlenmişti. ABD temsilmcçiliği buna da bir açıklama getirememişti. 

Bharara’nın FETÖ bağlantısı

FETÖ’cü eski polis müdürleri ile Rıza Zarrab’ı tutuklatan New York Güney Bölgesi eski Başsavcısı Preet Bharara arasındaki bağlantıda tespit edildi. FETÖ’cü müdürleri. örgütün ABD›deki kumpasını yürüten Savcı Bharara ile  görüştüren kişinin de İstanbul’daki Başkonsolosluk görevlisi Metin Topuz olduğu tespit edildi. Topuz’un sahte belgeleri Savcı Bharara’ya ulaştırmalarına aracılık ettiği isimler arasında 17 Aralık’ın mimarlarından Mahir Çakallı, Mehmet Akif Üner, Nazmi Ardıç, Serdar Güldalı, Yasin Topçu bulunuyor. İşadamı Rıza Sarraf’ın ABD’de tutuklanmasına ilişkin dosyasındaki sahte bilgi ve belgelerin örgüt mensupları tarafından yurtdışına çıkarıldığı ve belgeleri ABD New York Bölge eski Başsavcısı Preet Bharara’ya FETÖ’cü müdürlerin gönderdiği tespit edilmişti.