27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

PKK'lı hainlere ağustos darbesi

4 milyon lira ödülle kırmızı kategoride aranan PKK’nın sözde bölge sorumlusu Fatih Özden Hakkari Yüksekova’da öldürüldü. 300 bin lira ödülle aranan gri kategorideki iki teröristten biri teslim oldu diğeri öldürüldü. Ağustos ayında 170 teröristi etkisiz hale getirdi. 

4 Eylül 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
PKK'lı hainlere ağustos darbesi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Jandarma Genel Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) ile güvenlik korucularının desteğiyle terör örgütlerine yönelik devam eden kararlı mücadele PKK’yı köşeye sıkıştırdı. Türkiye’nin huzur ve güvenliğini bozmak için asker sivil demeden hedef alan PKK’ya son bir ayda ağır darbe vuruldu. Güvenlik güçleri ağustosta ayında yurt içi ve dışında bebek katili 170 teröristi etkisiz hale getirdi. 

LİSTELERE ÇİZİK ATILDI 

Etkisiz hale getirilen teröristler arasında, kırmızı kategoride aranan İbrahim Çoban ve Barış Öner, PKK’nın sözde elebaşlarından KCK yürütme konseyi üyesi İsmail Özden, sözde Dersim Saha ÖSB/YPS sorumlusu Ömer Duran ile sözde Batı Cephe YJA STAR sorumlusu Pınar Yıldırım da bulunuyor. Dün yapılan operasyonlarda ise 1 milyon lira ödülle “Terörden Arananlar Listesin”de yeşil kategoride yer alan PKK’nın sözde Orta Saha Maliye Sorumlusu “Haki, Hakkı” kod adlı terörist Deniz Yüksel etkisiz hale getirildi. Bir başarılı operasyon da akşam saatlerinde icra edildi. Tunceli’nin Ovacık İlçesi kırsalında MLKP’li Baran Dersim kod adlı İrfan Gerçek öldürüldü. Terörist Gerçek’in gri listede arandığı ve başına 300 bin lira ödül konulduğu öğrenildi. Aynı gün teslim olan teröristlerden gri listedeki Adıl kod adlı Merdan Rüştü Ovalıoğlu’nun “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan arandığı ve başına 300 bin lira ödül konulduğu öğrenildi. Eli kanlı PKK ve örgütün gençlik yapılanmasına yönelik pek çok ilde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 253 zanlıdan HDP ve DBP’li yöneticilerin de aralarında bulunduğu 70’i tutuklandı. 

JETLER İMHA ETTİ 

Irak’ın kuzeyi Hakurk, Gara, Metina, Zap, Kandil ve Avaşin Basyan bölgelerine yönelik son aylarda düzenlenen hava harekâtları ve operasyonlarda 400’e yakın terörist etkisiz hale getirildi.

11 KAHRAMAN ŞEHİT      

1-31 Ağustos tarihlerinde terör örgütü YPG/PKK’nın saldırılarında 11 güvenlik görevlisi şehit oldu. Saldırılarda yaralanan 2 sivil ile 19 güvenlik görevlisi tedavi altına alındı.  

DOSYASI KABARIK

Dün Diyarbakır Hazro’da Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile etkisiz hale getirilen terörist Deniz Yüksel’in, 3 kişinin kaçırılarak ölümle tehdit edilmesi ve 2 kişinin elleri arkadan bağlı şekilde öldürülmesi olaylarının faili olduğu tespit edildi. Terörist Yücel’in toplam 11 suçtan arama kaydının bulunduğu bildirildi. 

4’Ü ÜST DÜZEY 46 PKK’LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İç güvenlik operasyonları çerçevesinde son 1 hafta içinde 26 ölü, 8 sağ, 12 teslim olmak üzere toplam 46 terörist etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen teröristlerden 4’ü ise sözde üst düzey yönetici olduğu öğrenildi. İçişleri Bakanlığı, Jandarma Özel Harekât, Polis Özel Harekât, Jandarma Komando Birlikleri ile iç güvenlik operasyonları çerçevesinde TSK’nın hava ve kara unsurlarınca 2 bin 290 operasyon yapıldığını açıkladı. 

CEPHANELİK GİBİ

Bu kapsamda 13 sığınak, barınak, mağara kullanılamaz hale getirildi. 12 ağır ve uzun namlulu silah, 11 adet el bombası, 160 kilo patlayıcı madde, 5 adet el yapımı patlayıcı ve mayın imha edildi, bin 123 adet muhtelif mühimmat ele geçirildi. Bakanlık, terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen 286 Terör, 3 bin 273 uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından ve 554’ü denizlerde olmak üzere toplam 8 bin 33 düzensiz göçmen yakalanırken bunlara aracılık eden 101 organizatör ile toplamda 3 bin 660 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. 

İHA TESPİT ETTİ, SİHA VURDU

Hakkari’de dün yola el yapımı patlayıcı tuzaklamaya çalışan PKK’lı 3 terörist etkisiz hale getirildi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, il merkezine bağlı Ceylanlı köyü Gelinli mezrası bölgesinde, Çukurca-Hakkari karayolundaki menfeze el yapımı patlayıcı yerleştirmeye çalışan PKK’lı 3 terörist Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile tespit edildi. Teröristlerden ikisi İl Jandarma Komutanlığına ait ‘’kobra’’ aracı ile yapılan atışla etkisiz hale getirildi. Kaçmaya çalışan bir terörist de SİHA ile vuruldu. Yaralı terörist saklandığı mağarada güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyon sonucu etkisiz hale getirildi.