18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

'Post konvansiyonel bir savaşla karşı karşıyayız'

A Haber’de yayınlanan Mehmet Ali Önel Yönetimindeki Deşifre Programı”nda 17 Aralık Operasyonu”nun perde arkası mercek altına alındı.

28 Aralık 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
'Post konvansiyonel bir savaşla karşı karşıyayız'
Av. Şeref Malkoç, Star Gazetesi Yazarı Ekonomist Dr. Cemil Ertem, Akit Gazetesi Yazarı Hasan Karakaya ve Müdafi Avukat Müşir Deliduman”ın konuk olduğu programda, operasyonla ilgili çok çarpıcı ayrıntılar gözler önüne serildi.

Programda söz olan Dr. Cemil Ertem “maalesef post konvansiyonel bir savaşla karşı karşıyayız. Önce finans merkezlerini vurur, ulaşım yatırımlarına saldırırlar. Türkiye’deki yeni sanayiye operasyon var. 17 Aralık Operasyonu ile Halkbank’a yatması gereken Irak petrollerinin parasının ABD Bankalarına yatırılması sağlandı. Milyarlarca dolar kaybımız var. IMF “Halkbank’ı satın kurtulun” dediğinde Sayın Başbakan direnmişti. Şimdi bu operasyona destek verenler rahat uyuyor mu?” diye konuştu.

“HSYK”DAKİ ARKADAŞLAR İSTİFA EDİP, PARTİ KURSUNLAR, MİLLETİN GÜVENİ KALMADI”

Programda söz alan AK Parti Üyesi Avukat Şeref Malkoç da “Özellikle Başbakan’ın “one minute” çıkışı ve “Mavi Marmara Baskını”ndan sonra Tel Aviv’in Tayyip Erdoğan’sız bir Türkiye planı başladı. Eskiden tankları yürüterek yapmaya çalıştıklarını, şimdi yargıyı kullanarak yapmaya çalışıyorlar. HSYK’daki arkadaşlara tavsiyem istifa edip bir siyasi partiye üye olsunlar. Çünkü milletin kendilerine güveni kalmamıştır.” dedi.

“17 ARALIK OPERASYONU ABD VE İSRAİL TEZGAHI”

Akit Gazetesi Yazarı Hasan Karaya, kendisi hakkında adice bir karalama kapması yürütüldüğüne dikkat çekerken, 17 Aralık, Gezi Olayları 7 Şubat ve Mavi Marmara saldırısının da ABD, İsrail operasyonu olduğunu ileri sürdü…

“DİNLEME TAPELERİNE İLAVE YAPILDI, EVRAKLARDA TAHFİRAT VAR”

17 Aralık Operasyonu’nda baştan sona hukukun çiğnendiğini belirten, Müdafi Avukat Müşir Deliduman da, gözaltı tutanaklarında yapılan tahrifat ve dinleme tapelerine yapılan ilaveleri canlı yayında, gözler önüne serdi… Deliduman “Namuslu savcıları tenzih ediyorum ama bu operasyonda savcılığı bırakıp avcılık yapmışlar.” yorumunda bulundu.