16 Mayıs 2025 Cuma / 19 Zilkade 1446

Provokasyondan DHKPC çıktı

Malatya’da alevi vatandaşların evlerinin ‘X’ harfiyle işaretlenmesi olayını protesto eden Uğur Pektaş, aynı mahallede terör örgütü DHKP/C lehine duvara sprey ile yazı yazarken yakalandı.

MUAMMER BAŞKAN / İZMİR29 Eylül 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Provokasyondan DHKPC çıktı

Provokasyondaki rolü araştırılan Pektaş, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Malatya’da geçtiğimiz yıl 22 Kasım günü Alevi vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Cemal Gürsel Mahallesi’nde, bazı evlerin kapısı kırmızı boya ile ‘X’ işaretiyle boyandı. Bu işaretleme ile mahalleli tedirginlik yaşarken Malatya emniyeti, olayla ilgili soruşturma başlattı. 

SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Geçtiğimiz 17 Eylül’de sabaha karşı Alevi vatandaşların evlerinin işaretlendiği mahallede polis, Uğur Pektaş’ı duvarlara ‘İbrahim Top ölümsüzdür’, ‘DHKP/C’, ‘cephe’ yazarken suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan ve Malatya DHKP/C açık alan sorumlusu olduğu ileri sürülen Pektaş, sorgu için emniyette götürüldü. Aynı mahallede oturan Pektaş’ın, Alevi evlerinin işaretlenmesi sırasında gazeteciler olmamasına rağmen fotoğraf çektirerek basına servis ettiği tespit edildi. “Bunu eskiden de Adıyaman’da, İstanbul’da, İzmir’de yaptılar. Amaçları yine aynı, bizi korkutmak, sindirmektir” diyen Pektaş, işaretleme olayını protesto eden grubu yönlendirerek provoke etmişti. Söz konusu suçlamaların ardından mahkemeye çıkarılan Pektaş tutuklandı. 

 

ÖNERİLEN VİDEO

Bayraktar TB3'ler peş peşe havalandı

Kapat
Video yükleniyor...