19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

‘Sarin’ gazı denildi antifiriz çıktı

Adana’da El Nusra üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişiden 5’i tutuklandı. Sarin gazı olduğu iddia edilen 2 litrelik sıvı ise antifiriz çıktı.

Halil Bilek /Adana2 Haziran 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
‘Sarin’ gazı denildi antifiriz çıktı

ADANA’DA bombalı eylem hazırlığında oldukları iddiasıyla yakalanan El Kaide örgütünün El Nusra Cephesi üyesi 12 zanlıdan 5’i tutuklanırken, ele geçirildiği iddia edilen sarin gazının antifiriz olduğu ortaya çıktı. Bomba imalatçısı olduğu ve bomba için kimyasal madde satın almak istediği iddia edilen ve tutuklanan Suriye H.Q.’nün bu kimyasal maddelerle Suriye’deki keskin nişancıların hedeflerini görmelerini engellemek için sis bombası yapmayı planladığı ortaya çıktı.

H.Q.’nun H.Ü’den satın aldığı 2 kiloluk kimyasalın antifiriz olduğu belirlendi. Zanlılarda, antifirizle birlikte 4 ayrı kimyasal madde daha elegeçirildi. Patlayıcı madde imalatında kullanılan antirifiriz ile birlikte ele geçirilen diğer kimyasal maddelerin de patlayıcı yapımında kullanıldığı, ancak, bunların ne tür bir kimyasal olduğunun incelendiği belirtildi. H.Q. başta olmak üzere zanlılar mahkemede suçlamaları reddetti. 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.