19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Savcı delil olmadığını 18 yıl sonra farketti

Savcıların hazırladığı yeni iddianamade 18 yıldır tutuklu olarak yargılanan 75 yaşındaki Mehmet Emin Özkan’ın suikaste katıldığına dair bir bilgiye ulaşılamadığı belirtildi.

ŞEYHMUS ÇAKAN26 Aralık 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Savcı delil olmadığını 18 yıl sonra farketti

BAHTİYAR AYDIN SUİKASTİNİN 75 YAŞINDAKİ ZANLISINA ÖZGÜRLÜK YOLU

Diyarbakır’da Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın’ın da aralarında bulunduğu 16 kişinin ölümüyle ilgili açılan dava, 18 yıldan bu yana cezaevinde tutuklu bulunan 75 yaşındaki Mehmet Emin Özkan’a özgürlük umudu doğdu. Olayla ilgili hazırlanan iddianamede, Mehmet Emin Özkan’ın eyleme katıldığına dair bir bilgiye rastlanmadığı ifadesi üzerine avukatları tahliye edilmesi için mahkemeye başvurdu.

Zaman aşımına 1 gün kala

Diyarbakır’da Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın’ın da aralarında bulunduğu 2’si asker 16 kişinin ölümüyle ilgili görülen dava, Adana’da söz konusu suçu işlediği iddiasıyla 18 yıldır cezaevinde hükümlü bulunan 75 yaşındaki Mehmet Emin Özkan için yeniden yargı sürecini gündeme getirdi. Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın’ın da aralarında bulunduğu 16 kişinin Lice İlçesi’nde öldürülmesine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca zaman aşımına bir gün kala açılan soruşturma tamamlandı. Suikasta katıldığı iddiasıyla 18 yıldır Adana’da hapis yatan Mehmet Emin Özkan’ın eyleme katıldığına dair herhangi bir bilgiye rastlanmadığı belirtildi. Bunun üzerine bu davadan ağırlaştırılmış müübbet hapis cezasına çarptırılar zanlı için avukatları yeniden yargılama talebinde bulunarak tahliyesini istediler. Savcılığın hazırladığı yeni iddianamede Özkan hakkında verilen kararın sadece iki tanığın soyut ifadeleri ile verildiği başka bir delil olmadığı vurgulanmıştı.