26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Tahşiye kumpasında hesap günü yaklaşıyor

FETÖ’cü polislerin, evine mühimmat ve el bombaları koyarak kumpas kurdukları Tahşiye grubu davasında sona yaklaşıldı. 16 Ekim’e ertelenen duruşma 3 hafta devam edecek ve karara bağlanacak.

25 Eylül 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Tahşiye kumpasında hesap günü yaklaşıyor

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) ilk kumpaslarından ‘’Tahşiye” davasında sona yaklaşıldı. 23’ü tutuklu 33 sanığın yargılandığı davaya bakan mahkeme heyeti, bir sonraki celse sanıkların son savunmalarını yapmasını, savunma yapmayan sanıkların bu haklarından vazgeçmiş sayılacakları ihtarı vererek duruşmayı 16 Ekim’e erteledi.

AVUKATLARA MEN

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince hafta boyunca süren duruşmalarda, sanık ve avukatlar söz alarak dava dosyasındaki delillere ilişkin beyanda bulundu.  Mahkeme heyeti, sanıklar Hidayet Karaca, Ali Fuat Yılmazer, Bayram Özbek, Erol Demirhan, Yurt Atayün, Ertan Erçıktı, Ömer Köse, Ekrem Çelik, Hüseyin Nohut, Ahmet Öztürk, Mustafa Altunbulak, Abdullah Seyyid Ateşçi, Kazım Aksoy, Mehmet Ali Doğan, Mustafa Kılıçaslan, Selçuk Ocaktan, Talat Burak Karaltı, Tolga Güzeltaş, Yakup Ergün, Aytekin Ağören, Ali Cihan, Adem Akpınar ve Halit Akbulut’un tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Sanıklar Mutlu Ekizoğlu, Tufan Ergüder, Ufuk Yıldırım ve Yasin Koyuncu hakkında çıkarılan yakalama kararının infazının beklenilmesine, sanık ve avukatların tevsi tahkiki taleplerinin reddedilmesine, dinlenilmesine karar verilen bir kısım tanıkların dosyanın geçirdiği safahat ve geldiği aşama nedeniyle dinlenilmelerinden vazgeçilmesine karar verilirken sanıkların müdafiliğini yapan 13 avukat hakkında FETÖ soruşturmasının bulunduğu, bu nedenle müdafilik görevlerinden 1 yıl süreyle ile yasaklanmaları karara bağlandı.      

KARAR AŞAMASINDA

Mahkeme, sanıkların esas hakkındaki son savunmalarını bir sonraki celse yapmalarını, yapmadıkları takdirde savunma hakkından vazgeçmiş sayılacaklarının ihtaratına karar vererek, duruşma tutanağıyla ihtaratın yapılmış olduğunu tutanağa yazdırdı. Duruşmayı 16 Ekim’e erteleyen heyet, duruşmaların arka arkaya 3 hafta boyunca sürmesine hükmetti. Verilen bu kararın ardından, söz konusu 3 hafta boyunca sanıkların son savunmalarını aldıktan sonra heyetin dava dosyasını karara bağlaması bekleniyor. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yeşilkaya firari sanıklar FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile eski emniyet müdürü Mutlu Ekizoğlu’nun savunması alınamadığı için dosyalarının ayrılması talep etti.Sanıklar hakkında 7,5 yıldan 40 yıla kadar cezalar isteniyor.