19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Taner Yıldız: Doğalgaza zam yapmamız gerekiyordu ama yapmadık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 24 Ankara Temsilcisi Yaşar Taşkın Koç'un konuğu oldu. Yıldız, yaratılan kriz sonrası doğalgaza zam yapmaları gerekirken yapmadıklarını söyledi.

YİRMİDORTHABER.COM30 Aralık 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın açıklamalarından bazı satır başları:

 

17 ARALIK'TAN BERİ DEĞİL 11 YILDIR MÜCADELE EDİYORUZ

 

Şunun altını çizmemiz lazım Sayın Başbakanımız bütün konuşmalarında şunu vurguluyor, 'Yolsuzluk kim tarafından gelirse gelsin biz bunun üzerine gideriz' 17 Aralık konusu bunları savunma ihtiyacı hissettirmekle başladı. Biz bunu 17 Aralıktan bu yana değil 11 yıldan bu yana yapıyoruz. Bir kısım AK Partili belediyelerle alakalı ithamlar oldu. Onların soruşturulmasına dair bir kısıtlama tabi ki düşünüşemezdi ve yapıldı.. Binlerce ihale yapılıyor.. Bu binlerce ihalenin içerisinde farklı sıkıntılar da çıkmış olabilirdi. Mesela Enerji Bakanlığında yılda 5 bin tane ihale yapılıyor. Binlerce insan çalışıyor. Yüzde 1'inde sıkıntı olsa 50 ihale yapar ama şükürler olsun ki bizde bu da olmadı.

 

BELLİ Kİ BİLMEYEN BİRİ YAZMIŞ

 

Şimdi somut olarak bazı konulara değinmek isterim. Başbakanın oğlunun yönetiminde bulunduğu TÜRGEV vakfına trafo verdiğimiz söyleniyor. Bu komik birşey. Bunu bilmeyen birisi yazmış belli ki. Fatih Belediye Başkanı'nın sorugulandığı konu da böyle bir konu. Bize böyle bir başvuru geldiğinde biz bunu yapmak zorundayız. Artan abone sayısı ve refah düzeyine göre yeni talepleri karşılamak zorundayız. Her trafo ve elektrik direğinin mülkiyeti TEDAŞ'a aittir. Bunu Bilal Erdoğan'ın üzerine geçirmiş gibi göstermek hiçbir zaman iyi niyetle bağdaşmaz.

 

YALANIN DA HAYSİYETİ OLUR!

 

Bir yalanın da haysiyeti olur. Bu yalanın hiçbir haysiyeti de yok. Bir yalan yatsıya kadar yanar ama bu yalan söylendiği anda çöküyor.

 

NİYE BİRİLERİ 3 KURUŞ FAZLA KAZANSIN DİYE BEN BU YOLA GİREYİM?

 

Niye birileri 3 kuruş daha fazla kazansın diye ben böyle bir yola gireyim? 3 kuruş fazla ver, ülkeye daha fazla kazandır sen al! Yani bunu yapmak için insanın sadece ihanet içersinde olması gerekmez, çok daha farklı duyguları da olması lazım. Biz çocuklarımıza haram para yedirmemek için yola çıkmışız. Bu makamların geçici olduğunu pekala biliyoruz!

 

BÜYÜK RESMİ GÖRMEK LAZIM

 

Büyük resmi görmek lazım. Diyelim ki bir yolsuzluk var. Bunun üzerine gidilmeyle alakalı kimsenin bir tereddütü olmasın. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Benim 30 yıllık arkadaşım bile bir yanlışlık yapılırsa kapının önüne konacağını bilir. Büyük resim şudur. Türkiye'nin büyümesi engellenmek, gölgelenmek isteniyorsa biz buna müsade etmeyeceğiz. Ve siyasi mühendislik hiçbir zaman itham içerisinde bulunduğumuz yolsuzluğu makul hale getirmez. Biz de makul görmeyiz zaten.

 

16 AYDAN BERİ NEDEN SUÇ ÜSTÜ YAPMIYORSUNUZ?

 

Niye bekliyorsunuz o zaman 16 aydan beri? Dinleme yapıyorsunuz, tapeleri alıyorsunuz.. Kim varsa gidin üstüne neden suç üstü yapmıyorsunuz? Bunların bir araya gelip oluşturacağı sinerjiyi düşünüp de niye hükümetin varlığıyla alakalı bir konu haline getiriyorsunuz? Bende 81 bin kişi çalıştı. Diyelim ki içlerinde yamuk insanlar da var. Ayıklayalım kardeşim.. Siyasetteki yamukları ayıklayalım.. Yasama ve yürütmedekileri de.. Bir kişinin oturtuğu koltuk herhangi bir yolsuzluğu makul hale getirmez.

 

DOĞALGAZA ZAM YAPMIYORSAK..

 

Biz zam yapmıyorsak bunu kendi içimizde eritmeye çalıştığımız içindir. Açıkça söyliyeyim şu anda 2 milyar eksi yazdı BOTAŞ.. Vatandaşa ve sanayiciye yansıtmamak için.. Çok reel bir ekonomi reel olmayan bu istikrarı bozma girişiminden bu tarzda etkilenmemiş olsaydı biz zam yapmak zorunda kalırdık ama biz bunu yapmıyoruz. Maliyetlerimiz artmış olmasına rağmen yapmıyoruz çünkü bu geçici bir durum.