23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Efkan Ala TBMM'de yemin edecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son kabine revizyonunda İçişleri Bakanlığı'na atanan eski Başbakanlık Müsteşerı Efkan Ala, Parlamento dışından Kabine'ye girmesi nedeniyle, Anayasa'ya göre TBMM'de yemin edecek.

31 Aralık 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
Efkan Ala TBMM'de yemin edecek
Ala'nın 2 Ocak Perşembe günü toplanacak olan TBMM Genel Kurulu'nda yemin etmesi bekleniyor. Kabinenin vekil olmayan tek ismi olan Ala, Anayasa'nın 112. maddesine göre yemin ettiği andan itibaren milletvekilliği yasama dokunulmazlığına da sahip olacak ve TBMM üyelerine tanınan tüm ödenek ve yolluklardan yararlanacak. 
 
 
AK Parti hükümetleri döneminde kabineye TBMM dışından giren ilk isim Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olmuştu. 2011 genel seçimlerinden önce Başbakanlık Dış Politika Başdanışmanı olan Davutoğlu, Başbakan tarafından Dışişleri Bakanlığı'na atanmış, tıpkı Ala gibi TBMM Genel Kurulu'nda yemin etmişti. Davutoğlu, 2011 genel seçimlerinde ise AK Parti'nin Konya Milletvekili olarak TBMM'ye girmişti. Davutoğlu, Başbakan tarafından bu kez TBMM içinden Dışişleri Bakanlığı'na atanmıştı.