20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Türkiye 15 Temmuz'da tek ses! Peş peşe mesajlar

Türkiye FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'da kalkıştığı hain darbe teşebbüsünün 5. yıldönümünde tek ses oldu. Siyasiler, 15 Temmuz'un ilk dakikalarından itibaren sosyal medyadan mesajlar yayınlanmaya başladı.

15 Temmuz 2021 Perşembe 06:47 - Güncelleme:
Türkiye 15 Temmuz'da tek ses! Peş peşe mesajlar

15 Temmuz'un 5'inci yıldönümünde demokrasi vurgusunun yapıldığı, kahraman şehit ve gazilerin anıldığı mesajlar şöyle:

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Bugüne kadar yaşadığımız türden bir anlayışla millet iradesine doğrudan kasteden bir hamle yapma imkanı Türkiye'de kalmamıştır. Buna millet müsaade etmez ve millet bu işin esas sahibi olduğunu artık göstermiştir.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun: "Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklâl!"

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu: Bugün 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişiminin 5. yılında bir aradayız. Milletimizin yazmış olduğu destanın, demokrasi destanının 5. yılındayız. Tarih boyunca bu aziz millete yapılmış en büyük kötülüklerden biri olan bu hain girişimi hep birlikte hatırlıyor ve istikbalimize kasteden bu hainleri hep birlikte lanetliyoruz. 15 Temmuz bizim için artık bir demokrasi ve milli birlik günü. Her yıl bu tarihte, 100. yılını kutlamaya hazırlandığımız cumhuriyetimizin, demokrasinin, adalet ve özgürlüklerin milletçe bir ve beraber olmanın bizler için ne kadar mühim olduğunu bir kez daha idrak ediyoruz. Düşman ayağı değmesine asla müsaade etmediğimiz, etmeyeceğimiz vatanımızın payidar olması için and içiyoruz.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında bağımsızlığa ve milli iradeye sıkılan kurşuna karşı canını siper ederek, bu tarifsiz destanın kahramanı olan şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Diyanet İşleri Başkanlığı olarak tüm mensuplarımızla 15 Temmuz ruhuna sahip çıkıyor, FETÖ ve dini istismar eden yapılara karşı milletimizin manevi hayatına nebevi bir yöntemle katkıda bulunmaya devam ediyoruz. İmam, Peygamber Efendimiz'in en önemli vasıflarından biridir ve O'nun dünyada yüz binlerce varisinin meslek unvanıdır. İmam isminin FETÖ'nün temsilcileri için kullanılması kabul edilemez. Tüm kardeşlerimi bu konuda dikkatli olmaya davet ediyorum.

Eski Başbakan Tansu Çiller: Milletçe, memleketimizi, devletimizi, demokrasimizi koruma ve ilelebet yaşatma gücümüzün, kararlılığımızın ifadesi olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz hayırlı olsun. Bu anlamlı günde aziz şehitleri rahmet ve şükranla anıyorum. Gazilerimize kalbi teşekkürlerimle sağlıklı yıllar diliyorum.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş: "Önce Vatan!" diyerek ülkesi için canını siper eden kahramanlar, tarihe adlarını destanla yazdılar. Darbeci hainlere geçit vermediler. Bayrağımızı yere düşürmediler. 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Bu vatana hizmet de, uğrunda şehadet de boynumuzun borcudur! Şehitlerimize rahmet, gazilerimize şükranla...

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU'DAN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütü PKK'yı tarihinin en düşük eleman seviyesine, en düşük katılım seviyesine ve örgütten kopmaların en yüksek olduğu noktaya getirdiklerini bildirdi.

Soylu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "bir ihanetin karanlığını umudun aydınlığına çevirmenin üzerinden 5 yıl geçtiğini" anımsattı. Milli irade ve demokrasi uğruna milletin ödediği sayısız bedellerin sonuncusu olan 15 Temmuz gecesinde ortaya konulan direnişin 5. yılında, 251 şehidin özlemi ve ecdattan emanet alınan milli şuuru, herhangi bir eksiklik olmadan muhafaza etmenin gururunu yaşadıklarını belirten Soylu, şöyle devam etti:

"Şurası açıktır ki o karanlık gecede milli iradeye ve demokrasiye tasallut eden karanlık planları sabaha varmadan boşa çıkan FETÖ ve onun arkasındaki güçler, asıl darbeyi ülkemizin o geceden sonra ortaya koyduğu gelişme, kalkınma ve geleceğini yeniden inşa etme azmiyle almışlardır. Kim bilir, hangi küresel plana payanda yapmayı hayal ettikleri Türkiye, bugün insansız hava aracı üretiminde dünyada söz sahibi, Doğu Akdeniz'de, Libya'ya kadar güvenliğini ve uluslararası haklarını takip edebilen, güney sınırının altında oluşturulmak istenilen statükoya karşı hak ve hukukunu savunabilen, mazluma umut olabilen, tüm dünyayı tehdit eden virüs salgını sürecinde dahi tüm altyapısıyla başarıyla ayakta kalabilen bir kapasiteye ulaşmıştır."

İçişleri Bakanlığı olarak terör başta olmak üzere pek çok iç güvenlik başlığında Türkiye'yi daha güvenli haline getirme yolunda önemli adımlar attıklarını anlatan Soylu, "Terör örgütü PKK'yı, tarihinin en düşük eleman seviyesine, en düşük katılım seviyesine ve örgütten kopmaların en yüksek olduğu noktaya hapsetmişken 15 Temmuz ihanetinin taşeronu FETÖ ile de ilk günkü azim ve kararlılıkla mücadelemizi sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Soylu, İçişleri Bakanlığı bünyesinde FETÖ ile mücadele kapsamında, 15 Temmuz 2016'dan bu yana 135 bin 916 operasyon, 312 bin 121 gözaltı ile adli makamların kararıyla 99 bin 123 tutuklama yapıldığını dile getirdi. Bakan Soylu, açıklamasında şunları kaydetti:

"Şurası açıkça anlaşılmıştır ki salalar eşliğinde ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde aziz milletimizin ortaya koyduğu cesaret, 251 şehidimizin, gazilerimizin, o gece tarifsiz bir maneviyatla sokağa inen, diliyle ve kalbiyle ülkesi için dua eden tüm vatandaşlarımızın ortaya koyduğu sahiplenme, sadece o ihaneti bastırmakla sınırlı kalmamış, geleceğimizi inşa etmek için gereken tüm gücü, bizlere ihsan etmiştir. Bu vesileyle 15 Temmuz'un tüm şehit ve gazilerini rahmet ve şükranla yad ediyor, aziz milletimizin, geleceğimize de ışık tutan milli irade ve demokrasi zaferini tebrik ediyorum."

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş: 15 Temmuz; ülkemiz üzerindeki tüm emperyalist hesapların, milli irade düşmanı darbeci niyetlerin tasfiye edildiği milli duruşun adıdır. 15 Temmuz; milletçe varoluş hikayemizin özeti, gaza ve şehadet ruhunun dirilişidir. 15 Temmuz millet-devlet kaynaşmasının zirvesi, Milletin devletine canı pahasına sahip çıkışının eşi benzeri görülmemiş örneğidir.

15 Temmuz'un "Bedir'in Aslanları" gibi olan kahraman şehitlerine rahmet olsun. Hz. Hamza, Hz. Hüseyin efendilerimiz komşuları olsun. Rabbim bu acıları bir daha bu millete yaşatmasın. Bize düşen; 15 Temmuz'u unutmamak, unutturmamaktır. Bize düşen; Milletçe kazandığımız bu direnişin şuuruyla, milli birlik ve kardeşlik bilincini gelecek nesillere aktarmaktır.

15 Temmuz'da destan yazarak şehid olan tüm kahramanlara can borcumuz var. Her birini rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Şehitlerimizin ailelerine ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY'DAN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biz bu dünyada milletin gücünün üzerinde bir güç görmedik, tanımadık, tanımıyoruz!" sözüne yer vererek "15 Temmuz hain darbe saldırısında bu hayasız akını durduran şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA'DAN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 15 Temmuz gecesi, ikiyüzlülerin gerçek yüzüyle açtığı savaşın üstesinden gelindiğini bildirdi.

Bakan Koca, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Twitter'dan paylaştığı mesajında, " Biz milletiz. Sokaktaki insan, meydandaki halkız. Biz ekmeğini ve istikbalini, bayrağını kutsal bilenleriz. Bizim bir yüzümüz var. O gece, ikiyüzlülerin gerçek yüzüyle açtığı savaşın üstesinden geldik. 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Gazilerimizi saygıyla selamlıyoruz." ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI BİLGİN'DEN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Bayrağımız için, ezanımız için, bağımsızlığımız için hain cuntacı teröristlere karşı tüm milletimizin topyekun milli mücadele destanı yazdığı gün, 15 Temmuz!" ifadesini kullandı.

Bilgin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Bayrağımız için, ezanımız için, bağımsızlığımız için hain cuntacı teröristlere karşı tüm milletimizin topyekun milli mücadele destanı yazdığı gün, 15 Temmuz! Tüm vatan sathındaki mücadelenin kahramanı olan şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum."

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: 15 Temmuz, aziz milletimizin demokrasiye inancının ve iradesine sahip çıkışının eşsiz bir örneğidir. O gece bir destan yazan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan: Milletimiz 15 Temmuz'da destan yazdı, dünyaya demokrasi dersi verdi. Binlerce yıl geçse de unutmayacağız. Aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: 15 Temmuz, tanklara karşı bedenlerini siper eden bir milletin destan yazdığı gecedir. Millet iradesi için mücadele eden, canını ortaya koyan kahraman şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyorum.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu: 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında gençlerimizle bir araya geldik. 15 Temmuz gecesi ortaya konan destansı mücadelenin en ön safında olan gençlerimiz ile gurur duyuyoruz.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: 15 Temmuz, aziz milletimizin tek yürek olarak canı pahasına yazdığı bir destandır. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü vesilesiyle tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: 15 Temmuz gecesi milli iradeyi yok sayarak yola çıkanlar, milli birlik ve beraberliğimizin teminatı olan halkımızın kutlu direnişi ile karşılaşmışlardır. Bu şanlı direnişin destanını yazan kahramanlarımızı selamlıyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnetle anıyorum.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Milletimizin topyekün milli egemenliğe sahip çıkıp, darbeci işgale direndiği o güne inançla bağlıyız. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize şükranla... Kendi milletine silah çeken asker üniforması giymiş teröristler, Türkiye'yi sapık bir dini anlayışa teslim etmek isteyen bu alçaklar, o gece milletin güçlü iradesiyle emellerine kavuşamadılar.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" vesilesiyle, aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi hürmetle anıyorum. FETÖ'cü hainler başta olmak üzere müstevli çevrelere imanla direnen büyük Türk milletiyle övünüyorum...