27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

AK Partili belediyenin yaptığını CHP'li de yaptı

Gözaltına alınan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'e yöneltilen suçlama olan TÜRGEV'e yurt tahsis etmenin benzerlerinin diğer vakıflara da uygulandığı ortaya çıktı.

30 Aralık 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
AK Partili belediyenin yaptığını CHP'li de yaptı
Vakıflar istedi, belediyeler yardım etti... İstek Vakfı'nın imar artışı istediği, Ayvalık Belediyesi'nin ÇYDD'ye verdiği, Trabzon Belediyesi'nin de TEV'e arazi tahsis ettiği, yol sorununu çözdüğü belirlendi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan dönüşünde gazetecilere yaptığı açıklamada "Belediyelerin sosyal işlere yoğunlaşması suç değil. Bilakis oldukça doğal. Sosyal iş yapmayan belediye var mı? Belediye yurt yapıp 25 yıllığına kiralıyor. Benzer şekilde İSTEK Vakfı'nda, ÇYDD'ye yapılmış uygulamalar var. Türk Eğitim Vakfı'na (TEV) kadar inip bunlara bakmak lazım"demişti.
 
İSTEK Vakfı, 1986'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden imar talebinde bulundu. Trabzon Belediyesi de, ilde yurt yapmak isteyen Türk Eğitim Vakfı ile ilgili 2009 yılında çalışma başlattı. Ancak olumlu sonuçlanmadı.
CHP'li Ayvalık Belediyesi ise 6 Eylül 2013 tarihli belediye meclis toplantısında ÇYDD'ye yurt yapımı için arazi tahsis etti.