19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Vatandaş'dan AK Parti'ye pekiyili karne

İstanbul Üniversitesi tarafından yürütülen İstanbul Vatandaş Karnesi Projesi'ne bakıldığında AK Partili Belediyelerin memnuniyet sıralamasına ambargo koyduğu görüldü.

30 Aralık 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Vatandaş'dan AK Parti'ye pekiyili karne

İstanbul Üniversitesi tarafından yürütülen İstanbulVatandaş Karnesi Projesi'nin ilk sonuçları açıklandı.Yerel düzeyde karşılaşılan kamusal hizmetlerinvatandaşlar tarafından değerlendirilmesiniamaçlayan araştırma kapsamında, 7 Kasım - 1Aralık tarihleri arasında İstanbul'da 39 ilçe düzeyindetoplam 4 bin kişi ile yüz yüze anketler yapıldı; 70'i aşkın hizmet alanında vatandaşların duyduklarımemnuniyet düzeyi 10 üzerinden derecelendirildi.Araştırma sonuçlarına göre Başakşehir hizmetkategorilerinde aldığı puanların ortalamasıylasıralamada ilk sırada yer aldı.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Murat ŞEKER koordinatörlüğünde yürütülen projede, üniversitenin Maliye Bölümü'nden Prof.Dr. Figen ALTUĞ, İktisat Sosyolojisi Bölümü'nden Yrd.Doç.Dr. Filiz BALOĞLU, Ekonometri Bölümü'nden Yrd.Doç.Dr. Sema ULUTÜRK AKMAN ve Araştırma Görevlisi Hakan BEKTAŞ ile Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden Yrd.Doç.Dr. Bilal ŞİNİKaraştırmacı olarak yer aldı. Yerel düzeyde karşılaşılan tüm kamusal hizmetlerden duyulanmemnuniyet düzeyinin ölçüldüğü araştırmanın ilk sonuçları 10 ana başlık altında çarpıcısonuçlar içeriyor.

VATANDAŞ KARNESİNDE EN YÜKSEK NOTU BAŞAKŞEHİR ALDI

İstanbul Vatandaş Karnesi'nde belirlenen 10 ana başlık düzeyinde alınan notlarınortalamasına göre Başakşehir 10 üzerinden 7,17 puan ile ilk sırada yer aldı. Başakşehir'i Zeytinburnu ve Bahçelievler izledi. Araştırmanın ana başlıklarından toplu taşıma hizmetlerialanında sırasıyla Zeytinburnu, Fatih ve Kağıthane gelirken, elektrik ve aydınlatma hizmetleribaşlığında Üsküdar, Ataşehir ve Zeytinburnu öne çıktı. Araştırmanın diğer ana başlıklarındansu ve kanalizasyon hizmetlerinde, Ümraniye, Ataşehir, Bahçelievler; yol ve kaldırımhizmetlerinde Başakşehir, Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa; temizlik ve çevre sağlığıhizmetlerinde Başakşehir, Ataşehir, Küçükçekmece; park-bahçe yeşil alan hizmetlerindeBaşakşehir, Zeytinburnu, Küçükçekmece; eğitim hizmetlerinde Fatih, Zeytinburnu,Kağıthane; sağlık hizmetlerinde Kartal, Bahçelievler, Gaziosmanpaşa; emniyet ve asayişhizmetlerinde Şile, Başakşehir, Adalar ve iyi yönetişimde ise Esenler, Zeytinburnu ve Gaziosmanpaşa vatandaşlardan en yüksek puanı aldı. İyi yönetişim alanında; belediyenin ilçeyle ile ilgili aldığı kararlardan vatandaşları haberdar etmesi; vatandaşların ilçe yönetiminedahil edilmesi ve belediyeye yapılan şikayet ve önerilerde gösterilen tutum dikkate alındı.

Bağımsız bir kurul tarafından gerçekleştirilen ve Dünya Bankası Fonu'ndan desteklenen buaraştırmada AK Partili Belediyelerin başarıları ön plana çıktı. İlk 10'a baktığımızda 9 AKPartili Belediye gözükürken CHP ilk 10'a sadece 1 Belediye sığdırabildi.

Fatih Belediyesi'nin ilk 4'e girmesi 17 Aralık operasyonun ne amaçla tezgahlandığının bir kanıtı gibiydi. Yapılan araştırmaya baktığımızda vatandaşın AK Partili Belediyelere tam not verdiğini görüyoruz.

10 ANA BAŞLIKTA VATANDAŞ MEMNUNİYETİ

Vatandaşa 10 ana başlık altınd şunlar soruldu:

Toplu taşıma, elektirik ve aydınlatma, su vekanalizasyon sistemleri, yol ve kaldırım hizmetleri, temizlik ve çevre sağlığı hizmetleri, parkbahçe yeşil alan hizmetleri, eğitim hizmetleri, sağlık hizmetleri, emniyet ve asayiş hizmetleri, iyi yönetim.

 

 

Haber 7