23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Yavaş bu sorulara net cevap versin

1- Bu senedi kim düzenledi? 2- Bu senedi hangi hizmet karşılığında aldınız? 3- Bu senedi hangi hizmet karşılığında aldınız? 4- Danışmanlık ücreti olarak aldıysanız sözleşme var mı?

16 Mart 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Yavaş bu sorulara net cevap versin

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, açıklamalarda bulundu. Özhaseki, “Ben böyle kurnazca işi ilk kez görüyorum. Ama iki konuda da eleştirilerimi sürdürdüm. Birincisi, hakikaten karşıma çıkan rakiplerin şu ana kadar tabi başta CHP adayı olmak üzere bir projeleri yok. İkinci bir konu, biz bir ittifak içerisindeyiz. Cumhur İttifakı. Karşı tarafın da dürüst olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

BİR TAKIM İDDİALAR 

Ara ara karşı taraftan gelen tehditlere, hoşa gitmeyecek şeylere kulaklarını kapadıklarını  belirten Özhaseki şunları söyledi: “15 gün kadar önce bir televizyonda gördüm, CHP adayı diyor ki ‘Bırakın projeleri falan ne bantlar çıkacak’ Allah Allah dedik ne iştir? Bantı mantı bırak kardeşim Ankara’yı ne yapacağını söyle. Bundan üç ay kadar önceydi CHP adayı hakkında basında bir takım iddialar çıktı. O dönemde bu iddiaların çok da ben üzerinde durmadım. Çünkü beni ilgilendirmiyordu, cevap vermesi gereken tabi başkalarıydı.” 

BU KURNAZCA BİR İŞ 

Bütün sorulara cevap vermesi gereken  kişinin olayın muhatabı olan Mansur Yavaş olduğunu vurgulayan Özhaseki, “Çıkıp dürüstlükle bunların ne olduğunu, kirli ilişkiler bütünlüğünün neler olduğunu izah etmesi gereken oydu. Biz de bekledik ki oradaki sorulara cevap verecek. Gördüğümüz şu, kısa bir bülten okudu, soru almadan sessizce bıraktı gitti. Ama bir şey daha yaptı; mağdur edebiyatı. Basını, Parti Sözcümüz Ömer Çelik’i ve beni suçladı. Ben böyle kurnazca işi ilk kez görüyorum. 10 yıldır beraber olan sizsiniz, ortaklık yapan sizsiniz. Demek ki bu arkadaşların siyaset tarzı bu. Kirli bir şekilde siyaseti sürdürüyorlar. Bahsedilen bir şahıs var o şahsı ömrümde görmedim. Ticari denilen işin ne olduğunu da bilmiyorum. Mahkeme kayıtlarına göre neredeyse 10 yıldır süren bir iş ilişkileri var. Fakat şimdi o şahıs hakkında suçlarını döküp saçmaya başlıyorlar” dedi. 

KESİNLEŞMİŞ KARAR VAR

O kişinin kendisinin arkadaşı olduğunu ifade eden Özhaseki şunları söyledi: “Kriminal suçlu diye belirtiği şahıs her kimse biz görmedik hayatımızda. Senelerce birlikteliğin sürmüş demek ki şimdi menfaat çatışması var. Kesinleşmiş bir mahkeme kararı var. Yargıtay’ın onadığı ve hükmü kesinleştiği kararı var. Ortada bir sahte senet var. Kendisi hakkında ceza var bu kesin. Biraz daha devam etse daha çok şeyler çıkacak gibi görünüyor.”