7 Ağustos 2025 Perşembe / 13 Safer 1447

Çinko, E, A vitaminleri içeriyor... Uzmanlar 'güçlü bağışıklık' için tavsiye ediyor

Uzmanlar koronavirüs sürecinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için bal kabağının çokça tüketilmesi gerektiğini söyledi.

DHA1 Aralık 2020 Salı 09:39 - Güncelleme:
Çinko, E, A vitaminleri içeriyor... Uzmanlar 'güçlü bağışıklık' için tavsiye ediyor

Uzmanlar, koronavirüse karşı uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Özellikle koronavirüs sürecinde bağışıklık sistemini güçlendirmek için bal kabağının sofralardan eksik olmamasını öneren Beslenme Uzmanı Deniz Zünbülcan, "Bal kabağı, A vitamin bakımından çok değerli bir besin. Günde 100 gram bile yense günlük alınması gereken vitamini karşılıyor. Özellikle pandemi sürecinde bal kabağının sofralardan eksik olmaması gerekiyor. Ayrıca göz sağlığı, deri sağlığı ve üreme sağlığı için de bal kabağı oldukça faydalıdır. Ayrıca lifi çok kuvvetli olduğu için kabızlık problemi yaşayanlar bolca tüketmelidir" dedi.

'ÇİNKO VE E VİTAMİNİ AÇISINDAN OLDUKÇA DEĞERLİ'

Bal kabağını hem yemek olarak hem de atıştırmalık olarak tüketilebileceğini söyleyen Zünbülcan, "Kişiler, bal kabağını ince ince doğrayarak fırına atarak atıştırmalık olarak tüketebilirler. Soğan ve patatesle pişirerek, yemeğini yapabilirler. Direkt rendeleyerek, yoğurdun içerisine koyarak tüketebilirler. Lifli kısımlarını atmayıp, peynirle karıştırarak içerisine de siyez unu koyarak köftesini yapabilirler. Çorbasını yapıp, tüketebilirler. Bal kabağının çekirdeği de çinko ve E vitamini açısından oldukça değerli. Çekirdeğinin de tüketilmesini öneriyoruz" diye konuştu.

ÖNERİLEN VİDEO

Jandarma dronla suçüstü yaptı! Kazarken yakalandılar

Kapat
Video yükleniyor...