26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

DKHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Uygun: Diyarbakır’ı sağlık üssü haline getireceğiz

DKHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Uygun: Diyarbakır’ı sağlık üssü haline getireceğiz

30 Aralık 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
DKHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Uygun: Diyarbakır’ı sağlık üssü haline getireceğiz
Diyarbakır İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri (DKHB) Doç. Dr. İbrahim Uygun, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan asansör ve ısınma sorunlarının çözüme kavuşturulduğunu söyledi. Sağlıktaki en büyük problemin organizasyon eksikliği olduğunun altını çizen Uygun, 14 kamu hastanesinde yapılacak yapılandırma ile sağlıktaki sorunları çözeceklerini ifade ederek, Diyarbakır’ı sağlık üssü haline getireceklerini söyledi.

28 Kasım 2013 tarihi itibariyle göreve başlayan Diyarbakır İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. İbrahim Uygun yerel ve ulusal basınla tanışmak amacıyla kahvaltılı bir basın toplantısı düzenledi. Diyarbakır’da sağlığa yönelik önemli mesajlar veren Doç. Dr. Uygun, öncelik sırasına göre hastanelerdeki sorunların birer birer giderileceğini vurguladı. Uygun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Birliğimize bağlı hastanelerimiz sadece Diyarbakır halkına değil, bölge halkına da hizmet vermektedir. Bu açıdan yaptığımız her yeni hizmet tüm insanlığa yapılan bir hizmettir. Amacımız sağlık alanında Diyarbakır’ı ileri seviyeye taşımaktır. Bunun için başta ben olmak üzere ekiplerimizle gece gündüz çalışacağız. Görevimiz bağlı 14 hastanemizin devamlı bir yenilik süreci içerisinde hizmet etmesini sağlamaktır. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde yaşanan ısınma sorunu çözdük. Haziran ayına kadar Eğitim ve Araştırma Hastane’mizin çevre düzenlemesi ve peyzaj sorununu da tamamlamayı planlıyoruz.”

Doç. Dr. Uygun Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne (DEAH) bağlı olarak Dağkapı Kampüsü’nde hizmet veren eski Devlet Hastanesi’nin 2. Basamak bir hastane olarak hizmet vermesi için DEAH’tan ayrılacağını bildirdi. Uygun; “Diyarbakır’da 2. Basamak bir devlet hastanesi mevcut değil. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı’nın daha önce almış olduğu Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Üçkuyu Kampüsü ile Dağkapı Kampüsü’nün birbirinden ayrılması kararını yakın zamanda uygulamaya koyacağız. Buradaki temel amaç; çabuk çözülebilecek hastalıkların şehir merkezine daha yakın olan Dağkapı Kampüsü’nde diğer ağır hastalıkların ise Üçkuyu Kampüsü’nde tedavi edilmesidir. Özellikle yan dalların Üçkuyu Kampüsü’nde toplanması gibi hedeflerimiz vardır” diye konuştu.