27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

İşte 10 Soruda Burun Estetiği…

Kimler Burun Ameliyatı olabilir? Burun estetiği rahat nefes almakla birlikte doğal ve estetik bir görünümle hastaların daha sağlıklı ve daha estetik bir buruna sahip olmasını sağlıyor.Opr. Dr. Ayaz Aslan’a burun estetiğinin detaylarını sorduk ve tüm bilinmeyenlerin cevabını aldık...

YİRMİDORTHABER.COM30 Aralık 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
İşte 10 Soruda Burun Estetiği…
 
1. Burun estetiği kimlere yapılır?
 
17 yaşını doldurmuş , burunla ilgili estetik kaygısı olan herkese yapılabilir.
2. Açık ve kapalı olmak üzere iki çeşit burun ameliyatı tekniği var, kararı neye göre veriyorsunuz? Hangi teknik daha başarılı sonuçlar veriyor?
Burun ucunda herhangi değişikliğe gidilecekse açık teknik kullanmakta fayda var.Burun ucu mükemmelse kapalı teknik de kullanılabilir.Başarıyı belirleyen cerrahın bilgi ve becerisidir, asla teknik değildir.
 
3. Burun estetiğinin riskleri nelerdir?
 
Burun estetiğinin en büyük riski ortaya çıkan sonucun hastayı mutlu etmemesidir.Bunun yanında nefes problemleri,şişler inince ortaya çıkan düzensizlikler,zamanla burun ucunun fazla düşmesi sayılabilir.
 
4. Burun estetiği sonrası bakımda nelere dikkat edilmesi gerekir?
 
En önemlisi hastanın burnunu 6 hafta süresince bir yere çarpmaması gerekir,bu süre zarfında kemik iyleşmesi tamamlanmadığından eğilmeler olabilir.Yazılan ilaçları doğru bir şekilde kulanmak,burun içi bakımını doğru yapmak,söylenen günlerde doktor kontrolüne gitmek diğer yapılması gerekenler.
 
5. Burun estetiğinde yeni teknikler var mı?
 
Günümüzde daha doğal sonuç ortaya çıkaran teknikler,daha ince aletler,vucutla daha uyumlu dikiş materyalleri kullanılmaktadır.
 
6. Burun estetiği operasyonundan sonra kaç gün içinde hasta çalışmaya başlayabilir yada günlük hayata dönebilir?
 
1 hafta sonra burun üzerindeki bantlar açılır ve hasta iş hayatına dönebilir.Tam normalleşme 3-4 haftayı bulur.
 
7. Burnun nihai şekline dönüşmesi için ne kadar zaman geçmesi gerekir?
 
6 ay iyileşme devam eder,1 ay sonra hastanın ameliyat olduğu tanımayan kişiler tarafından anlaşılmaz,6 ay sonra nihayi sonuç ortaya çıkar.
 
8. Ameliyat sonrası nelere dikkat edilmesi gerekiyor?
 
Ameliyat sonrası şişlikleri minimumda tutmak için soğuk uygulaması,doğru iyileşmenin sağlanması için sırtüstü yatmak,ağrı ve infeksiyon kontrolü için ilaçların zanında alınması gerekir.
 
9. "Burun ucu düşmesi" denilen kavram nedir?
 
Burun ucunu destekleyen yapılar vardır.Ameliyat sırasında bunlar zarar görerse burun ucu zamanla sarkar.Bu da düzeltme operasyonu gerektirir.
 
10. Ameliyat sonrası buruna yerleştirilen tamponlar artık hastaların korkulu rüyası olmaktan çıktı değil mi?
 
Ben ameliyatlarımda kullandığım özel dikiş teknikleri sayesinde tampona gerek duymuyorum.Eskiden evet haklısınız böyle bir rahatsızlık vardı lakin hastaların bu endişesine artık gerek yok.