5 Eylül 2025 Cuma / 13 RebiülEvvel 1447

Kabızlığa karşı kivi tüketin

Kivinin Türkiye’de yaygın üretim alanına sahip olduğunu söyleyen uzmanlar bağırsakları çalıştırması ve kabızlığı önlemesinin en önemli özelliği olduğunun altını çizdi.

3 Temmuz 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Kabızlığa karşı kivi tüketin
C vitamini kivide çok fazla miktarda bulunuyor. Kivi fenolik ve flavonoid özellikleri açısından zengindir ve birçok kanser çeşidinin tedavisinde önemli bir yere sahiptir.
 
KABIZLIĞA KARŞI KİVİ
Kivideki lif oranı yüksektir. Lif oranı yüksek olunca su tutma kapasitesi de yüksek oluyor. Buna bağlı olarak bağırsakları çalıştırması ve kabızlığı önlemesi ayrıca önemli bir özelliğidir.
 
Sodyum ve magnezyum başta olmak üzere kalsiyum, demir gibi birçok minerali de normal bir meyveye göre daha yüksek oranda bünyesinde bulunduruyor.

 

ÖNERİLEN VİDEO

Durakta dehşet! Otobüs şoförünü camdan bıçakladı

Kapat
Video yükleniyor...