Örneğin Amerika’da yapılan bir araştırmada, düzenli keçi yoğurdu tüketiminin hastalık riskini azalttığı sonucuna varıldı. Keçi yoğurdunun diğer süt ürünleri içinde farklı bir yere sahip olduğuna işaret eden araştırmacılar, her gün düzenli olarak keçi yoğurdu yiyenlerde hastalık riskinin yüzde 18 daha az olduğunu belirledi.
Türkiye’nin önemli keçi yoğurdu üreticilerin TALEN KECCİ insan sağlığına keçi sütü ve yoğurdunun önemli bir katkı sağladığı için bunu bir insanlık görevi görerek Avrupa standartlarının üzerinde entegre modern bir keçi sütü üretim tesisi yatırımı yaptı.
Konuyla ilgili bilgi veren Talen Kecci Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Özgülcü, “Keçi sütü ve bu sütten elde edilen ürünlere olan ilgi her geçen gün artıyor. Hatta keçi sütü ile elde edilmiş ürünler Avrupa ülkelerinde özel reyonlarda ve eczanelerde satılmaktadır. Keçi sütü bilindiği üzere, anne sütüne en yakın olan süttür. Keçi sütündeki bakteri oranı diğer sütlere oranla daha azdır.” Dedi .
Talen Kecci Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Özgülcü Keçi yoğurdunun faydalarını şu şekilde sıralıyor:
· Kanserin önlenmesine yardımcı olur.
· Kemik erimesini önler,
· Çocuklara güç ve enerji verir.
· Et ve balık tüketmeyenlerin fosfat eksiğini giderir.
· Yüksek B1, B2 vitaminleri sayesinde vücudu rahatlatır. Stres ve gerginliği alır.
· Diyet ve sağlıklı kilo vermenin vazgeçilmez besinidir.
· Mide rahatsızlıklarını giderir.
· Beyine enerji verir.
· Diş çürümelerini önler.
· Kronik bronşiti önler.
· Mikrobik enfeksiyonlara karşı etkilidir.
· Düzenli tüketildiğinde egzama, astım ve cilt rahatsızlıklarının tedavisine yardımcı olur.