24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Koronavirüs aşısı bulundu mu? Koronavirüs (Covid-19) tedavisi çıktı mı?

Koronavirüs aşısı ile ilgili araştırmalar güncel olarak gerçekleştiriliyor. Dünyaya yayılan koronavirüs (Covid-19) son dakika haberleri peş peşe gelirken aşı ve tedavi çalışmaları hızla devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip Corona virüs (Covid-19) aşısı hakkında yeni bir açıklama yaptı. Koronavirüs tadavisine dair merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

29 Mart 2020 Pazar 09:45 - Güncelleme:
Koronavirüs aşısı bulundu mu? Koronavirüs (Covid-19) tedavisi çıktı mı?

Koronavirüs aşısı bulundu mu? Koronavirüs tedavisi çıktı mı? gibi soruların yanıtları tüm vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. İlk olarak Çin'de ortaya çıkan yeni tip koronavirüs şuan tüm dünyaya yayılmış durumda. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip Corona virüs (Covid-19) aşısı hakkında açıklama yaptı. Koronavirüs aşısı ve tadavisine dair son gelişmelere haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz..

KORONAVİRÜS AŞISI BULUNDU MU?

Coronavirüsü aşısı ile ilgili çalışmalar devam ederken Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı için minimum 12-18 ay beklemek gerekeceğini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde şöyle bir açıklama yapmıştı; Sağlık Bakanlığı Aşı Enstitüsü'nün (corona virüsü) Covid-19'a karşı aşı geliştirilmesi için harekete geçtiğini belirtti.

COVID-19 NEDİR?

Koronavirusler (CoV), soğuk algınlığından Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS-CoV) ve Şiddetli Akut Solunum Sendromu (SARS-CoV) gibi daha ciddi hastalıklara kadar çeşitli hastalıklara neden olan büyük bir virüs ailesidir.

CORONA VİRÜSÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

İlk kez Aralık ayında görülen ve '2019-nCoV' olarak adlandırılan virüs, koronavirüs ya da corona virüsü adıyla biliniyor. Dünya Sağlık Örgütü koronavirüs kaynaklı hastalığa Covid-19 adını verdiklerini açıkladı.

Örgüt Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, 11 Şubat'ta yaptığı açıklamada, "Bu hastalığın artık bir adı var" dedi ve Covid-19'un 'korona'nın co'su, virüs'ün vi'si ve hastalık kelimesinin İngilizcesi 'disease' sözcüğünün d'sinden türetildiğini söyledi.

CORONA VİRÜSÜNDEN NASIL KORUNULUR?

Bireysel düzlemde Dünya Sağlık Örgütü’nün tavsiyeleri şu şekilde:

a. Grip, nezle, zatürre vb. hastalığı olan kişilerle yakın temastan kaçınılmalı

b. Özellikle hasta insanlara temas sonrasında eller sık sık yıkanmalı

c. Kırsal alanlarda yabani hayvanlarla temastan ve ölü hayvan cesetleriyle temastan kaçınılmalı

d. Öksürürken ve hapşururken ağız ve burnu kapatacak şekilde dirseğimizin iç kısmını kullanılmalı, eğer eller kullanıldı ise yıkanmalı

e. Hastanelerde enfeksiyondan korunma yöntemleri özenle uygulanmalı.

f. Et ürünleri ve yumurtalar iyi pişirilerek yenmeli

g. Canlı hayvan pazarları veya petlerde el hijyeni ve solunum hijyenine dikkat edilmeli.

h. Ellerin göz ağız ve buruna teması en aza indirilmeli.

i. Hasta hayvanların temas ettiği eşyalara temastan kaçınılmalı

j. Uzakdoğuda olan vatandaşlarımız pastörize olmamış süt, et ve et ürünlerini tüketmemeli.

k. Sağlık çalışanları bakanlığın ve Dünya Sağlık Örgütü’nün sunduğu kalite standartlarına uygun tıbbi malzemeler kullanmalı. Hastanelerde şüpheli kişilerden alınan numunelerin taşınmasında kesinlikle hastanenin pnömatik tüp sistemleri kullanılmamalı, numuneler elden teslim edilmeli.