16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

N95 maske corona virüsünden korur mu?

Türkiye'de ilk corona virüsü vakası endişe ve panik havası yarattı. Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgını nedeniyle vatandaşlar kendi tedbirlerini ve önlemlerini almaya çalışıyorlar.

12 Mart 2020 Perşembe 07:26 - Güncelleme:
N95 maske corona virüsünden korur mu?

N95 maske nedir, fiyatı ne kadar? N95 maske corona virüsünden korur mu? gibi soruların yanıtları gündemin en çok araştırılan başlıkları arasında yer alıyor. Türkiye'de ilk corona virüsü vakası vatandaşlar üzerinde tedirginlik yarattı. 

N95 MASKE NEDİR, FİYATI NE KADAR?

N95 maskeler, Bakteri, virüs, toz, sis ve duman gibi kirleticileri filtreleme konusunda sıradan maskelere göre daha yüksek performans gösteriyor. Çeşitli iş güvenliği ekipmanları satan yerlerde ve medikallerde bulunabiliyor. Birçok N95 maskesi yüksek filtrasyon verimliliği ve kolay nefes alıp vermeyi kolaylaştıran düşük hava direncine sahip.

N95 model maskelerin fiyatları satıldığı yerlere göre değişkenlik gösterebiliyor. Koronavirüs salgınının Türkiye'ye gelmesiyle özellikle maske eldiven gibi hijyen ürünlerinin fiyatlarıyla ilgili şikayetler artmaya başladı. Bunun üzerine Ticaret Bakanlığı'ndan 'fırsatçılarla' ilgili bir açıklama geldi.

Ticaret Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada Haksız Fiyat Artışı (HFA) bildirim uygulaması ile vatandaşların bakanlığa şikayette bulunabileceği bildirildi.