24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Pirinç suyunun faydaları

Çoğu kişi pilav yaparken farkında olmadan pirinç suyunu atıyor. Ancak pirinç suyu her gün bir bardak tüketildiğinde vücuda inanılmaz faydalar sağlıyor. İşte her gün bir bardak pirinç suyu içmenin faydaları…

25 Ağustos 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Pirinç suyunun faydaları
Günde sadece bir bardak pirinç suyu içmenin faydalarını duyunca keyifli bir şaşkınlık yaşayacaksınız. Enerji veren ve kabızlığa iyi gelen bu eski Asya tarifi, asırlardır kullanılıyor.
 
Üstelik hazırlaması hem kolay hem de ekonomik bir yöntem.
 
Pirinç, birçok farklı vitamin ve mineral açısından, özellikle de B vitamini açısından oldukça zengindir. B vitaminleri, cilt hücrelerinin sağlıklı olması için şarttır.
 
Pirinç suyu, karbonhidrat kaynağıdır.  Her gün bir bardak pirinç suyu tüketmek, Sindirimi düzenleyen ve kabızlığı önleyen lifler açısından zengin olduğunu söylemeye bile gerek yok.
 
Aynı zamanda pirincin içindeki antioksidanlar, kanseri önlemeye ve cildi güneşin zararlı etkilerinden korumaya yardımcı olur.
 
Günde sadece bir bardak pirinçli su içmenin sağlığınıza iyi geleceğini gösteren sayısız neden var. Bu aynı zamanda, piyasadaki vitamin ve mineral takviyelerine ve kozmetik ürünlerine servet dökmek yerine tercih edilebilecek düşük maliyetli bir yöntem.
 
Tamamen doğal olmasının yanı sıra, kilo alma riski veya zararlı yan etkileri olamaması sayesinde büyük miktarlarda tüketilebilir.