20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Bakan Akar'dan diplomasi trafiği! Dikkat çeken F-16 ve tahıl koridoru detayı

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ve Ukrayna Altyapı Bakanı Aleksandr Kubrakov ile ayrı ayrı bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakan Akar, ABD ile Türkiye-Yunanistan ilişkileri ve F-16 tedariki konusunda, Ukrayna ile de tahıl sevkiyatı konusunu görüştü.

AA25 Temmuz 2022 Pazartesi 19:10 - Güncelleme:
Bakan Akar'dan diplomasi trafiği! Dikkat çeken F-16 ve tahıl koridoru detayı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile telefonda görüştü.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, ikili ve bölgesel konuların ele alındığı görüşmede Akar ve Austin, Ukrayna'dan tahıl sevkiyatı, terörle mücadele, Türkiye-Yunanistan ilişkileri ve F-16 tedariki başta olmak üzere savunma ve güvenlik konularında bilgi ve görüş alışverişinde bulundu.

KUBRAKOV İLE GÖRÜŞME

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna Altyapı Bakanı Aleksandr Kubrakov ile görüştü. Görüşmede Bakan Akar tarafından; tahıl sevkiyatının bu hafta içerisinde başlaması konusundaki açıklamasından duyulan memnuniyet ifade edildi.

Bakan Akar tarafından; ilk geminin en kısa zamanda seyre başlamasının önemli olduğu, sevkiyat kapsamında Türkiye'nin üzerine düşeni yaptığı ve yapmaya devam edeceği, Müşterek Koordinasyon Merkezinde çalışmaların yoğun şekilde devam ettiği aktarıldı.