20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

F-35 gerçeği! MMU korkusu: Teknoloji Türkiye'ye geçti

Emekli Hava Pilot Korgeneral Erdoğan Karakuş, ABD'nin sudan sebeplerle Türkiye'yi F-35 programından çıkarmasıyla ilgili çarpıcı sözler sarf etti. Karakuş, Türkiye'nin 11 firmasıyla F-35'e 935 parça ürettiğini ve bu üretimle birlikte teknolojinin ülkemize geçtiğini vurguladı. Milli Muharip Uçak'ı işaret eden Karakuş, ABD'nin bu teknolojinin Türkiye'ye kaymasını istemediğini, bu sebeple Türkiye'yi F-35 programından çıkardığını ifade etti.

19 Aralık 2022 Pazartesi 12:14 - Güncelleme:
F-35 gerçeği! MMU korkusu: Teknoloji Türkiye'ye geçti

CNN Türk ekranlarında yayınlanan programa Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, Emekli Hava Pilot Korgeneral Erdoğan Karakuş ve Kamuoyu Araştırmacısı Hakan Bayrakçı konuk oldu. Programda geçtiğimiz gün meydana gelen F-35 savaş uçağının kazası üzerinden F-35'lerin Türkiye'ye verilmeme sebepleri konuşuldu.

S-400 BAHANE EDİLMİŞTİ

Türkiye ile ABD arasında uzun zamandır gerilen ilişkiler F-35 savaş uçaklarıyla adeta kopma noktasına geldi. Türkiye'ye Patriot füzelerini vermeyen ABD, Türkiye'nin milli savunması için Rusya'dan aldığı S-400 füzeleri sebebiyle Türkiye'yi F-35 üretim programından çıkardığını duyurmuştu. Türkiye'nin çıkarılması sonrası F-35 üretiminde ABD, İngiltere, İtalya, Hollanda, Avustralya, Danimarka, Kanada ve Norveç kaldı.

SEBEBİ MİLLİ MUHARİP UÇAK

Programda geçtiğimiz günlerde iniş esnasında kaza yapan F-35 uçağının görüntüleri incelendi.

Emekli Hava Pilot Korgeneral Erdoğan Karakuş, bu uçakların Türkiye'ye verilmemesine ilişkin çarpıcı sözler sarf etti. Türkiye'nin F-35'ler için 935 parça ürettiğini söyleyen Karakuş, sözü Milli Muharip Uçak'a getirdi.

Karakuş, Türkiye'nin 11 firmasıyla F-35'e 935 parça ürettiğini ve bu üretimle birlikte teknolojinin Türkiye'ye geçtiğini söyledi. ABD'nin bu teknolojinin Türkiye'ye kaymasını istemediğini belirten Karakuş, bu teknolojiyle birlikte Milli Muharip Uçağın üretiminde büyük bir kolaylık olacağını, bu uçağın üretilmesini istemeyen ABD'nin de bu sebeple Türkiye'yi F-35 programında çıkardığını ifade etti.