27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

İran yeni balistik füze sistemini duyurdu

İran, 'çok namlulu uzun menzilli balistik füze sistemi'ni açıkladı. Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Hossein Salami yeni füze sistemi için, 'Düşmanı sarsacak ve geri çekilmeye itecek' ifadelerini kullandı.

star.com.tr4 Kasım 2020 Çarşamba 20:19 - Güncelleme:
İran yeni balistik füze sistemini duyurdu

Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupalı müttefikleri sıklıkla İran'ı füze sistemlerinin devam eden modernizasyonunu durdurmaya zorlasa da Tahran yönetimi, füze sistemlerinin uluslararası hukuka göre tamamen yasal olduğu ve potansiyel düşmanlara karşı caydırıcılığı hedeflediği konusunda ısrarcı.

İran Devrim Muhafızları, 'çok namlulu uzun menzilli balistik füze sistemi'ni duyurdu.

Tasnim Haber Ajansı'nın haberine göre, birden fazla uzun menzilli balistik füze fırlatmak için kullanılan otomatik ve akıllı sistem, İran Devrim Muhafızları (IRGC) Havacılık ve Uzay Kuvvetleri tarafından üretildi .

Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Hossein Salami sistemin açılış törenine katıldı. Salami, "füzelerimizin uçuşu düşmanı sarsacak ve geri çekilmeye itecek" şeklinde konuştu.

Salami, İran'ın caydırıcılık ve savunma yeteneklerinin Tahran'a siyasi iradesini gösterme ve 'gerekirse düşmana dayatma' gücü verdiğini de sözlerine ekledi .

İranlı yetkililer, Tahran'ın "uluslararası hukuk kapsamındaki doğal hakları" gereğince "balistik füzeler ve uzay fırlatma araçlarıyla ilgili faaliyetlerine kararlılıkla devam edeceklerini" vurguladılar .

star.com.tr