28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Milli Muharip Uçak, HÜRJET, ANKA 3... Temel Kotil ve İsmail Demir peş peşe açıkladı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayiinin (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, Milli Muharip Uçak (MMU), HÜRJET ve ANKA 3 hakkında peş peşe paylaşımda bulundu. SSB Başkanı Demir, Milli Muharip Uçak'ın (MMU) ardından, HÜRJET'in de piste çıktığını belirtirken, TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil de ANKA 3'ün ilk uçuşunu gerçekleştireceğini açıkladı.

AA19 Mart 2023 Pazar 01:16 - Güncelleme:
Milli Muharip Uçak, HÜRJET, ANKA 3... Temel Kotil ve İsmail Demir peş peşe açıkladı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Milli Muharip Uçak'ın (MMU) ardından, HÜRJET'in de piste çıktığını belirterek, "Yerli ve milli jet uçağımız koşmaya başladı, gökyüzüne kavuşmak için gün sayıyor. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum." ifadesini kullandı.

MMU'DAN SONRA HÜRJET DE PİSTE ÇIKTI

Demir, Twitter hesabından, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'sini (TUSAŞ) etiketleyerek, HÜRJET'e ilişkin paylaşımda bulundu.

MMU'nın ardından, HÜRJET'in de piste çıktığını bildiren Demir, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Dün Bismillah dedik bugün Maşallah! Yerli ve milli jet uçağımız koşmaya başladı gökyüzüne kavuşmak için gün sayıyor. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu gurur hepimizin."

"ANKA 3 DE İLK UÇUŞUNU GERÇEKLEŞTİRECEK"

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, "Binlerce çalışma arkadaşımız ve iş ortaklarımızla ortaya çıkardığımız ürünlerimizi Çanakkale şehitlerimize armağan ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kotil, Twitter hesabından HÜRJET'e ilişkin paylaşımda bulundu.

Türkiye Yüzyılı'nda millete olan sözlerini tuttuklarını bildiren Kotil, şu değerlendirmelerde bulundu:

"MMU ve HÜRJET taksi yaptı, ATAK 2 yakında motor çalıştıracak, ANKA 3 de ilk uçuşunu gerçekleştirecek. Binlerce çalışma arkadaşımız ve iş ortaklarımızla ortaya çıkardığımız ürünlerimizi Çanakkale şehitlerimize armağan ediyoruz. İnanç, emek, başarı... Bu sevinci bizlere yaşattıkları için tüm çalışma arkadaşlarıma bir kez daha sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum."