24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Ahlat Ağacı filmi oyuncu kadrosu ve hikayesi nedir

Ahlat Ağacı fragman izlemek isteyenler için ayrıntıları bu haberimizde derledik.

20 Mayıs 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Ahlat Ağacı filmi oyuncu kadrosu ve hikayesi nedir

Murat Cemcir‘in başrolde yer aldığını bildiğimiz filmde Cemcir’e Doğu Demirkol, Ahmet Rıfat Şungar, Hazar Ergüçlü, Tamer Levent, Kadir Çermikli, Kubilay Tunçer ve Ercüment Balakoğlu eşlik ediyor. Senaryosunu Akın Aksu, Ebru Ceylan ve Nuri Bilge Ceylan’ın yazdığı filmin görüntü yönetmenliğini ise Ceylan’ın pek çok filminde birlikte çalıştığı Gökhan Tiryaki üstleniyor. İşte Ahlat Ağacı fragmanı ve oyuncu kadrosu ile ilgili merak edilenler.

Bu yıl 71'incisi düzenlenen Cannes Film Festivali'nde büyük ödül Altın Palmiye için yarışan Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği Ahlat Ağacı (The Wild Pear Tree) filminin gösterimi yapıldı. Dakikalarca alkışlanan Ahlat Ağacı’nın konusu ve oyuncu kadrosu merak konusu oldu

Dünya prömiyerini Cannes’da yapan filmin Türkiye’deki vizyon tarihi muhtemelen filmin festival yolculuğuna göre şekillenecek. Fransa’daki hakları Memento Films tarafından alınan filmin Fransa’da 15 Ağustos’ta vizyona girmesi bekleniyor. Cannes’dan gelecek tepkilere göre filmin ‘Yabancı Dilde En İyi Film’ kategorisinde Oscar adaylığı da düşünülerek bu tarihin seçildiği tahmin ediliyor. Bennu Yıldırımlar rol aldığı ‘Ahlat Ağacı’ filminin galası için Cannes Film Festivali’nde

‘Kadın’ dizisindeki başarılı performansıyla adından söz ettiren usta oyuncu Bennu Yıldırımlar, ödüllü yönetmen Nuri Bilge Ceylan imzalı rol aldığı ‘Ahlat Ağacı’ filminin dünya prömiyeri için Fransa’nın Cannes şehrine gitti.

Bu yıl 71.’si düzenlenen Cannes Film Festivali ana yarışmasında Altın Palmiye için yarışacak filmin galasında dünyaca ünlü yıldızlarla kırmızı halıda yürüyecek Bennu Yıldırımlar’a filmde Doğu Demirkol, Murat Cemcir, Ahmet Rıfat Şungar, Hazar Ergüçlü, Tamer Levent, Kadir Çermikli, Kubilay Tunçer ve Ercüment Balakoğlu da eşlik ediyor.




Bennu Yıldırımlar Cannes Film Festivali’nde

Filmin senaryosu, yönetmen Nuri Bilge Ceylan ve eşi Ebru Ceylan’a ait.

Filmin konusu şöyle:
Sinan, oldum olası edebiyatla ilgili bir genç adamdır ve yazar olmak istemektedir. Anadolu'da doğduğu köye dönen genç adam, kitabını bastıracak parayı bulmak için tüm enerjisini harcamaya başlar ancak babasının geçmişten kalan borçları başına dert olacaktır...




Türkiye için ise henüz netleşen bir vizyon tarihi olmasa da Fransa ile aynı anda vizyona gireceğini öngörülüyor.

Nuri Bilge Ceylan’ın Altın Palmiye ödüllü Kış Uykusu’nun ardından çektiği ilk filmi olan Ahlat Ağacı, yazar olmanın hayalleriyle büyüdüğü kasabaya geri dönen Sinan’ın hikayesini çarpıcı bir şekilde anlatıyor. Kitabının basımı için gerekli olan parayı toplamaya çalışan Sinan, babasının yarattığı borçlarla yüzleşiyor. Aynı zamanda bir baba- oğul ilişkisini ele alan Ahlat Ağacı’nın başrollerini Doğu Demirkol, Ahmet Rıfat Şungar, Bennu Yıldırımlar, Hazar Ergüçlü ve Murat Cemcir paylaşıyor.




AHLAT AĞACI KONUSU

Üniversiteyi bitirip memletine geri dönen 20’li yaşlarındaki Sinan, kitabını basabilecek bir sponsor ararken hem ailesiyle ilgili sorunlarla yüzleşiyor hem de bir dönem tanıdığı insanlarla yeniden buluşuyor. Geçmiş muhasebeleriyle birlikte gelen bu karşılaşmalar en temelde Sinan’ın kendisiyle yüzleşmesiyle sonuçlanıyor. Doğu Demirkol’un başarılı performansıyla sivrildiği Ahlat Ağacı, özellikle ilk yarısında mizahı bolca kullanıyor. Öğretmen, yazar, asker, imam ve inşaatçı gibi karakterler üzerinden günümüz Türkiyesine dair geniş bir portre çizen film dede, baba ve oğulu kapsayan üç jenerasyonun arasındaki güç savaşlarını, özünde ne denli benzer olduklarını gözler önüne sererek işliyor.

AHLAT AĞACI FRAGMANI