20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Gözetleme Kulesi, 16 Kasım'da vizyona giriyor

19. Adana Altın Koza Film Festivali'nden 'En İyi Yönetmen' dahil toplam 5 ödülle dönen, Pelin Esmer'in yönetmenliğini üstlendiği Gözetleme Kulesi, 16 Kasım'da vizyona giriyor.

12 Kasım 2012 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Gözetleme Kulesi, 16 Kasım'da vizyona giriyor
Dünya prömiyerini 37. Toronto Film Festivali'nde "Contemporary World Cinema" bölümü kapsamında yapan film, Türkiye prömiyerini geçtiğimiz ay 19. Adana Altın Koza Film Festivali'nde gerçekleştirmişti. Festivalde Pelin Esmer En İyi Yönetmen, Özgür Eken En İyi Görüntü Yönetmeni ödüllerini alırken, Nilay Erdönmez filmdeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. Ayrıca Laçin Ceylan ve Menderes Samancılar filmdeki rolleriyle En İyi Yardımcı Kadın ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödüllerine layık görüldü.

Ormanın en tepesinde bir yangın gözetleme kulesine bekçi olarak sığınan Nihat ile Tosya'da otoyol kenarında küçük bir otogara sığınan Seher'in hikayesini anlatan filmin baş rollerinde Olgun Şimşek ve Nilay Erdönmez yer alıyor. Filmde Menderes Samancılar, Kadir Çermik, Laçin Ceylan, Rıza Akın, Mehmet Bozdoğan ve Mehmet Mola diğer rollerde eşlik ediyor.

Çekimleri geçtiğimiz sonbaharda Kastomunu'nun Tosya, Şenpazar ve Cide ilçelerinde gerçekleştirilen Gözetleme Kulesi, 16 Kasım'da vizyona giriyor.