20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

İşte 2013’e damga vuran Bollywood filmleri

Dünyada en çok film üreten Bollywood sineması, 2013 yılına da damgasını vurdu.

İHA31 Aralık 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
İşte 2013’e damga vuran Bollywood filmleri
Bollywood’un en iyi 2013 filmleri sıralamasında kuşkusuz en iyilerin başında romantizmin ve dramın buram buram koktuğu "Aashiqui 2" geliyor. Bu filmde Aditya Kapoor, alkolik aşık rolüyle herkesin dikkatini çekiyor ve Bollywood’un en beğenilen erkekleri listesine girmeyi başarıyor.
IMDB’de 7.4 puan alan ve tüm dünyada Bollywood severlerin bir numarası haline gelen Lootera. Filmde Sonakshi Sinha’nın performansı izleyicileri adeta büyülüyor. Lootera, mekanları ve görünüşüyle izlenmeye değer bir film.

Bol dans ve eğlence arayanların izlemeye doyamadığı "Yeh Jawaani Hai Deewani" ise 6.6’lık bir puan olarak iddialı bir yapım olduğunu ispatladı. Kabına sığmayan ve gezme tutkusu olan bir gencin hayatını anlatan filmde danslar ve Ranbir Kapoor, Deepika Padukone, Aditya Roy Kapoor göz dolduruyor.

BİR ERKEĞİN SEVGİSİ İÇİN YAPABİLECEKLERİ

7.7’lik bir başarıya sahip olan ve sınıf ayrılığının ironik bir şekilde işlendiği "Raanjhanaa", dokunaklı hikayesiyle izleyiciyi tam kalbinden vuruyor. Sonam Kapoor, Abhay Deol, Dhanush, Mohammed Zeeshan Ayyub, Swara Bhaskar’ın rol aldığı filmde bir erkeğin sevgisi uğruna neler yapabileceği işleniyor.

"Jab Tak Hai Jaan" 2012 yılına ait bir film olmasına karşın 2013 yılında da izlenilebilirliğini sürdürdü ve hayran sayısını giderek artırdı. Filmde Shahrukh Khan ,Katrina Kaif , Anushka Sharma , Anupam Kher , Rishi Kapoor rol alıyor. Filmde Samar Anand (Shah Rukh Khan) Hint Ordusu Bomba İmha Timinde görevli, güvenlik korkusu olmadan, bombaları etkisiz hale getiren bir binbaşıdır. Bir süre sonra Akira Rai (Anushka Sharma)’yı boğulmaktan kurtarır ve ona ceketini verir. Akira, ceketin içindeki hatıra defterini okumaya başlayınca, hikaye de başlar.